Grillezett halak wokzöldséggel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Grillezett halak wokzöldséggel
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. A halakat csak sózzuk, borsozzuk, hagyjuk pihenni a hűtőben legalább egy órát. A zöldségeket is a kívánt rusztikus darabokra vágjuk. Közvetlen sütés előtt a halat szárazra töröljük és a felületét beolajozzuk.

  2. A durbincs hasüregébe citromgerezdeket és friss petrezselymet, kakukkfüvet teszünk. Parázs felett kezdünk grillezni, forró rostélyon, oldalanként grillezve pár percig a halakat.

  3. A lazac vastagabb, így azt érdemes egy lábassal a rostélyon letakarni, hogy a csapdába ejtett hő felülről is érje.

  4. Közben a kertbe kihelyezett bográcszsámolyon egy forró wokban vagy nagyméretű serpenyőben elkezdjük a zöldségeket pirítani füstölgő olajon. Ízesítjük a szószokkal, mézzel, fokhagymával, édes és csípős chilivel, gyömbérrel, lime-lével, sóval, borssal, és azonnal tálalunk is, míg a zöldség serceg.

  5. A zöldséget szétterítjük, rárakjuk a lazacot és a lazacra egy-egy durbincsfilét is. A pörkölt, sótlan földimogyoróval és szezámmagokkal meghintjük.