Gyömbéres húsgombóc hosszú szemű rizzsel

 Gyömbéres húsgombóc hosszú szemű rizzsel image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 50   dkg Pulykahús
    • 1   fej Hagyma
    • 1   darab Tojás
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Bors, frissen őrölt
    • 4   evőkanál Extra szűz olívaolaj
    • 1   csokor Újhagyma (csak a fehér része)
    • 2   gerezd Fokhagyma
    • 4   cm Gyömbér
    • 1   teáskanál Koriander
    • 1   teáskanál őrölt kömény
    • 1   teáskanál Currypor
    • 1   doboz kókusztej
    • 2   teáskanál Csípős paprikakrém
    • 25   dkg Spenót
    • 1   darab Zöldcitrom
    • 2   evőkanál barna cukor
  • Díszítéshez

    •   ízlés szerint Pisztácia
    •   ízlés szerint Snidling
  • Köret

    • 30   dkg Rizs

Előkészítés

  1. Egy keverőtálban összekeverjük a darált húst a finomra aprított hagymával, a tojással, majd sóval és borssal ízesítjük. Diónyi méretű húsgombócokat formázunk. Forró serpenyőben, felhevített olívaolajon körpebirítjuk a gombócokat, majd külön kis tálkára tesszük, amíg elkészítjük a mártást. A húsgombócok sütése után visszamaradt zsiradékon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát, két gerezd, finomra aprított fokhagymát és a lereszelt gyömbért.

  2. Hozzáadjuk a fűszereket, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük a kókusztejjel, belekeverjük a paprikakrémet, majd visszatesszük a húsgombócokat, és kb. 6–7 perc alatt készre főzzük. Ekkor mehet bele a spenót, megvárjuk, hogy éppen összeessen. Levesszük a tűzről, végül zöldcitrommal és barnacukorral kerekítjük le az ízeket. A tetejét tálaláskor megszórjuk pisztáciával és snidlinggel. Köretként főtt, hosszú szemű rizst adunk hozzá.