Egy keverőtálban összekeverjük a darált húst a finomra aprított hagymával, a tojással, majd sóval és borssal ízesítjük. Diónyi méretű húsgombócokat formázunk. Forró serpenyőben, felhevített olívaolajon körpebirítjuk a gombócokat, majd külön kis tálkára tesszük, amíg elkészítjük a mártást. A húsgombócok sütése után visszamaradt zsiradékon üvegesre dinszteljük a felkarikázott újhagymát, két gerezd, finomra aprított fokhagymát és a lereszelt gyömbért.
Gyömbéres húsgombóc hosszú szemű rizzsel
Hozzávalók
4
Adag
-
- 50 dkg Pulykahús
- 1 fej Hagyma
- 1 darab Tojás
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Bors, frissen őrölt
- 4 evőkanál Extra szűz olívaolaj
- 1 csokor Újhagyma (csak a fehér része)
- 2 gerezd Fokhagyma
- 4 cm Gyömbér
- 1 teáskanál Koriander
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál Currypor
- 1 doboz kókusztej
- 2 teáskanál Csípős paprikakrém
- 25 dkg Spenót
- 1 darab Zöldcitrom
- 2 evőkanál barna cukor
-
Díszítéshez
- ízlés szerint Pisztácia
- ízlés szerint Snidling
-
Köret
- 30 dkg Rizs
Előkészítés
Hozzáadjuk a fűszereket, és néhány percig pirítjuk. Felöntjük a kókusztejjel, belekeverjük a paprikakrémet, majd visszatesszük a húsgombócokat, és kb. 6–7 perc alatt készre főzzük. Ekkor mehet bele a spenót, megvárjuk, hogy éppen összeessen. Levesszük a tűzről, végül zöldcitrommal és barnacukorral kerekítjük le az ízeket. A tetejét tálaláskor megszórjuk pisztáciával és snidlinggel. Köretként főtt, hosszú szemű rizst adunk hozzá.