Hal párolása zöldségágyon

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Hal párolása zöldségágyon image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 40 perc

Hozzávalók

1 Adag
    •   dkg Aranydurbrincs
    •   frissen őrölt bors
    •  
  • Párolt zöldség

    •   Vaj 82%
    •   Tokaji Amethyst Furmint
  • A Lidl piac kínálatából

    •   Póréhagyma
    •   Sárgarépa
    •   Cukkini
  • A mártáshoz

    •   Vaj 82%
    •   Habtejszín 30%
    •   Tokaji Amethyst Furmint
    •  
  • A Lidl piac kínálatából

    •   Fokhagyma
    •   Salottahagyma
    •   citrom

Előkészítés

  1. Zöldségágyon párolt hal az egyik legszofisztikáltabb és egyben „legmegúszósabb” technológia. Bármilyen hallal elkészíthető, akár filében, akár egészben! A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és kevés vajon-fehérboron megpároljuk.

  2. Először a póréhagymát pároljuk pár percig, majd a sárgarépát, végül a cukkinit már lekapcsolt tűzön éppen csak átmelegítjük, átforgatjuk.

  3. Nagy méretű sütőpapírt félbehajtunk, majd a felére elrendezzük a ress, de párolt zöldségeket. Rátesszük a sózott-borsozott halfiléket, ráhajtjuk a sütőpapír második felét, a széleit duplán felhajtjuk, tűzőgéppel sűrűn megtűzdeljük.

  4. Előmelegített 170 fokos sütőben sütjük-pároljuk 15-20 percig. Míg megsül, a mártást is elkészítjük. A fehérbort a finomra vágott hagymával és fokhagymával harmadára redukáljuk-sűrítjük.

  5. Hozzáadjuk a zsíros tejszínt, tovább sűrítjük pár percig. Leszűrjük, tálalás pillanatában sózzuk, pár csepp citromlével ízesítjük. A gőzölgő halra és zöldségre kanalazzuk.

Tápértékek

kCal 426
Zsír (g) 19
Szénhidrát (g) 20
Protein (g) 33