Zöldségágyon párolt hal az egyik legszofisztikáltabb és egyben „legmegúszósabb” technológia. Bármilyen hallal elkészíthető, akár filében, akár egészben! A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és kevés vajon-fehérboron megpároljuk.
Hal párolása zöldségágyon
Hozzávalók
1
Adag
-
- dkg Aranydurbrincs
- frissen őrölt bors
- Só
-
Párolt zöldség
- Vaj 82%
- Tokaji Amethyst Furmint
-
A Lidl piac kínálatából
- Póréhagyma
- Sárgarépa
- Cukkini
-
A mártáshoz
- Vaj 82%
- Habtejszín 30%
- Tokaji Amethyst Furmint
- Só
-
A Lidl piac kínálatából
- Fokhagyma
- Salottahagyma
- citrom
Előkészítés
Először a póréhagymát pároljuk pár percig, majd a sárgarépát, végül a cukkinit már lekapcsolt tűzön éppen csak átmelegítjük, átforgatjuk.
Nagy méretű sütőpapírt félbehajtunk, majd a felére elrendezzük a ress, de párolt zöldségeket. Rátesszük a sózott-borsozott halfiléket, ráhajtjuk a sütőpapír második felét, a széleit duplán felhajtjuk, tűzőgéppel sűrűn megtűzdeljük.
Előmelegített 170 fokos sütőben sütjük-pároljuk 15-20 percig. Míg megsül, a mártást is elkészítjük. A fehérbort a finomra vágott hagymával és fokhagymával harmadára redukáljuk-sűrítjük.
Hozzáadjuk a zsíros tejszínt, tovább sűrítjük pár percig. Leszűrjük, tálalás pillanatában sózzuk, pár csepp citromlével ízesítjük. A gőzölgő halra és zöldségre kanalazzuk.
Tápértékek
kCal
426
Zsír (g)
19
Szénhidrát (g)
20
Protein (g)
33