Hamburgerfeltétek, -szószok, zöldségek, trükkök

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Hamburgerfeltétek, -szószok, zöldségek, trükkök image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 10 perc

Hozzávalók

8 Személy
  • Hamburgerszósz

    • 1   evőkanál Mustár
    • 100   g Majonéz
    • 100   g Ketchup
    • 1   csokor Petrezselyem aprítva
    •   Csemegeuborka
  • Csípős mártás

    • 100   g Ketchup
    • 1   darab Salottahagyma
    • 1   darab Kaliforniai paprika
    • 1   teáskanál Őrölt feketebors
    • 1   evőkanál Darált erős paprika
  • Mustáros szósz

    • 50   g Mustár
    • 150   g Mustár
    • 20   g Méz
  • Marinált lilahagyma

    • 1   - 2   darab Lilahagyma
    • 2   evőkanál Ételecet 10%
    • 1   evőkanál
  • Paradicsom

    • 2   darab Paradicsom
  • Saláták

    •   Saláták tetszőlegesen válogatva
    •   Szívsaláta
    •   Rukkola
    •   Madársaláta
  • Sajtok

    • 10   - 12   Valley Spire Cheddar sajt
    • 100   - 150   g Milbona Old Hollander sajt
    • 100   g Kéksajt
  • Sült bacon

    • 18   szelet Baconszalonna
    • 1   - 2   evőkanál Napraforgóolaj
    •   Szeletelt kemencés sonka
  • Tükörtojás

    •   Tojás
    •   Napraforgóolaj
  • Rösztiburgonya, hozzávaló 4 db kb. 15 cm átmérőjű rösztihez

    • 2   szem Sütnivaló nagy burgonya
  • Rántott hagymakarika

    • 2   darab Vöröshagyma
    • 1   darab Tojásfehérje
    • 150   g Keményítő
    • 4   - 5   evőkanál Burgonyapehely
    •   Napraforgóolaj

Előkészítés

    Szószok
  1. Egy jó burgerhez elengedhetetlenek a szószok, egy ropogós bacon vagy akár egy jó szelet sajt. Sok bosszúságtól kíméljük meg magunkat, ha ezeket előre elkészítjük, az úgynevezett „Mise en place” a professzionális konyhák biztos módszere, hogy időben kiszolgálják a vendégeiket. Azt jelenti minden a helyén van, és ha ezt a pár dolgot elkészítjük előre, a burgerek összerakása akár nagy mennyiségben sem jelent majd kihívást.

  2. Mindhárom szósz esetében a hozzávalókat egy tálban, vagy abban a műanyagban, amiben majd tároljuk, keverjük el.

  3. Zöldségek
  4. A lilahagyma-karikákat sózzuk, cukrozzuk, öntsük le az ecettel. Alaposan forgassuk össze és hagyjuk legalább 2 órát, de akár egy éjszakát is a hűtőben állni.

  5. A nagyobb paradicsomokat vágjuk vékony szeletekre

  6. Sajtok
  7. A cheddar sajtokat szeleteljük fel 2-3 mm vastagon.

  8. Az Old Hollander sajtot reszeljük le

  9. A kéksajtot morzsoljuk kisebb-nagyobb darabokra.

  10. Sült bacon
  11. A baconszeleteket forró serpenyőben egy kevés napraforgóolajon vagy a grillen süssük ropogósra.

  12. Tükörtojás
  13. A tojásokból készítsünk tükörtojást, burgerenként 1-1 db-ot.

  14. Burgonya
  15. A frissen hámozott burgonyát a nagylyukú reszelőn reszeljük le, enyhén sózzuk meg, és zsiradékon oldalanként 6-7 perc alatt süssük készre.

  16. Rántott hagymakarika
  17. A vékonyra vágott hagymák külső karikáit először a keményítőbe, majd a tojásfehérjébe, végül a burgonyapehelybe forgatjuk. A kész panírozott hagymákat forró olajban aranybarnára sütjük.