Az uborkákat meghámozzuk és konyhai kézi gyalun karikákra szeleteljük. Alaposan besózzuk, ráreszeljük a fokhagymát, összekeverjük, majd 15-20 percet hagyjuk pihenni, hogy levet engedjen. Az idő elteltével alaposan kinyomkodjuk belőle a nedvességet! Az így kapott kicsavart uborkát ízesítjük egy kevés cukorral és ecettel. Íze legyen kiváló, kellemesen sós, savanyú és fokhagymás.
(Ilyenkor, ha szeretnénk, tehetünk bele pár evőkanál tejfölt, így tejfölös uborkasaláta lesz belőle!) Egy laposabb és szélesebb tálba elrendezzük, hogy minél nagyobb felületen terüljön szét. A tetejét meghintjük fűszerpaprikával és extrém mennyiségű frissen őrölt borssal. Tegyük hűtőbe, napokig eláll, de minimum 2-3 óra elteltével fogyasszuk!
Harcsafilé hagymás-burgonyás bundában és az én uborkasalátám
Hozzávalók
4
Adag
-
- 500 g Harcsafilé
- 4 darab Kígyóuborka
- 4 gerezd Fokhagyma
- 3 - 4 nagy csipet Cukor
- 0,5 dl Ecet 10%-os
- 1 nagy darab Burgonya
- 0,5 fej Vöröshagyma finomra vágva
- 80 - 100 g Liszt
- 2 darab Tojás
- 5 evőkanál Keményítő
- 1 dl Világos sör
- 2 - 3 evőkanál pálinka
- 1 l Napraforgóolaj
- ízlés szerint Fűszerpaprika
- ízlés szerint frissen őrölt bors
- ízlés szerint Só
Előkészítés
A harcsákat szeleteljük, enyhén sózzuk, hagyjuk picit pihenni. Közben elkészítjük a burgonyás-hagymás bundát. A tojásokat kikeverjük a liszttel és a keményítővel, ízesítjük sóval, majd hozzáadjuk apró lépésenként a sört és a pálinkát is. A kész keverék legyen sűrű palacsintatészta állagú.
Kis lyukú reszelőn belereszelünk egy egész nyers burgonyát, valamint finomra vágunk egy fél fej vöröshagymát, ezt is hozzákeverjük. A harcsafiléket vékony lisztbe hempergetjük, majd a masszába, és 180 Cesius-fokos forró olajban szép aranybarnára sütjük, ha elkészült, lecsepegtetjük egy rácson. Azonnal fogyasztjuk az uborkasalátával.