Az összetevőket a turmixba tesszük. Az arányokat nyugodtan variálhatjuk, lehet édesebb, savanyúbb, de akár sós is. Jeget mindig tegyünk bele, illetve a joghurt, kefir, skyr és író is kötelező elem. Turmixoljuk simára és krémesre. Szívószállal könnyen fogyasztható.
Három féle gyümölcs Lassi és egy kakukktojás: Málna, Trópusi, Zöldalma és kefires sós szezám
Hozzávalók
8
Fő
-
Málna:
- 400 g Málna
- 300 g Skyr
- 100 g Jég
- ízlés szerint Méz
-
Trópusi:
- 3 darab Mangó
- 300 g joghurt
- 2 darab Passiógyümölcs magja
- 100 g Kókuszvíz lefagyasztva jégkockatartóban
- 2 kávéskanál Gyömbér
-
Zöld almás:
- 3 darab Zöld alma
- 300 g Aludttej
- 200 g Jég
- egy kevés Koriander és petrezselyemlevél
- 1 - 2 csipet kardamom
-
Kefires-sós szezámos:
- 2 evőkanál Tahini szezámpaszta
- 500 g Laktózmentes kaukázusi kefir
- 100 g Jég
- ízlés szerint Pörkölt fehér szezám
- Só
- frissen őrölt bors
- egy csipet Csípős fűszerpaprika