Három féle gyümölcs Lassi és egy kakukktojás: Málna, Trópusi, Zöldalma és kefires sós szezám

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Három féle gyümölcs Lassi és egy kakukktojás: Málna, Trópusi, Zöldalma és kefires sós szezám image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

8
  • Málna:

    • 400   g Málna
    • 300   g Skyr
    • 100   g Jég
    •   ízlés szerint Méz
  • Trópusi:

    • 3   darab Mangó
    • 300   g joghurt
    • 2   darab Passiógyümölcs magja
    • 100   g Kókuszvíz lefagyasztva jégkockatartóban
    • 2   kávéskanál Gyömbér
  • Zöld almás:

    • 3   darab Zöld alma
    • 300   g Aludttej
    • 200   g Jég
    •   egy kevés Koriander és petrezselyemlevél
    • 1   - 2   csipet kardamom
  • Kefires-sós szezámos:

    • 2   evőkanál Tahini szezámpaszta
    • 500   g Laktózmentes kaukázusi kefir
    • 100   g Jég
    •   ízlés szerint Pörkölt fehér szezám
    •  
    •   frissen őrölt bors
    •   egy csipet Csípős fűszerpaprika

Előkészítés

  1. Az összetevőket a turmixba tesszük. Az arányokat nyugodtan variálhatjuk, lehet édesebb, savanyúbb, de akár sós is. Jeget mindig tegyünk bele, illetve a joghurt, kefir, skyr és író is kötelező elem. Turmixoljuk simára és krémesre. Szívószállal könnyen fogyasztható.