Házi churros + csoki ganache

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Házi churros + csoki ganache image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 40 perc

Hozzávalók

12 Darab
  • Fánk:

    • 200   g Víz
    • 100   g Vaj
    • 120   g Liszt
    • 4   darab Tojás
    • 4   g
    • 1   l Napraforgóolaj
  • A ganache-hoz:

    • 200   g Étcsokoládé 70%-os
    • 60   g Mogyoróvaj
    • 300   g 30% Tejszín
    •   Porcukor
    •   Fahéj

Előkészítés

  1. Égetett tésztát kell készítenünk, azaz a vizet a vajjal tegyük egy magasabb falú lábosba és kezdjük el melegíteni. Amikor a vajunk is felolvadt, hozzáadjuk a sót és a lisztet és egy fakanál segítségével folyamatos melegítés mellett simára keverjük. Az égetést ne vegyük szó szerint csak szárítanunk kell a tésztánkat, akkor vagyunk kész, ha egy nagyon vékony réteget már hagy a lábos alján a tésztánk.

  2. Tegyük félre és hagyjuk kicsit kihűlni. Amikor már nem gőzölög egy habverővel egyesével alaposan dolgozzuk el benne a tojásokat. Minden liszt és tojás más, így irányadónk a tészta állaga legyen, ha úgy érezzük a harmadik tojás után már jó a tésztánk állaga, nyúlós, de nem híg, álljunk meg ott.

  3. A kész tésztát töltsük egy csillagcsöves habzsákba, ebből nyomhatjuk majd közvetlenül az olajba a fánkot.

  4. A ganache-hoz vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládénkat, amikor felolvad azonnal vegyük le, és keverjük simára a mogyoróvajjal. A felmelegített tejszínnel öntsük le és keverjük el egy spatulával, míg egy fényes krémet nem kapunk.

  5. Egy széles edényben forrósítsuk fel az olajunkat, majd a habzsákból nyomjunk kb. 12-15 cm hosszú fánkokat a már meleg olajba. Forgassuk őket sülés közben, amíg aranybarnák nem lesznek.

  6. Tálaláskor mártsuk a mogyoróvajas krémünkbe és szitáljunk rá a fahéjjal elkevert porcukorból.