Égetett tésztát kell készítenünk, azaz a vizet a vajjal tegyük egy magasabb falú lábosba és kezdjük el melegíteni. Amikor a vajunk is felolvadt, hozzáadjuk a sót és a lisztet és egy fakanál segítségével folyamatos melegítés mellett simára keverjük. Az égetést ne vegyük szó szerint csak szárítanunk kell a tésztánkat, akkor vagyunk kész, ha egy nagyon vékony réteget már hagy a lábos alján a tésztánk.
Házi churros + csoki ganache
Hozzávalók
-
Fánk:
- 200 g Víz
- 100 g Vaj
- 120 g Liszt
- 4 darab Tojás
- 4 g Só
- 1 l Napraforgóolaj
-
A ganache-hoz:
- 200 g Étcsokoládé 70%-os
- 60 g Mogyoróvaj
- 300 g 30% Tejszín
- Porcukor
- Fahéj
Előkészítés
Tegyük félre és hagyjuk kicsit kihűlni. Amikor már nem gőzölög egy habverővel egyesével alaposan dolgozzuk el benne a tojásokat. Minden liszt és tojás más, így irányadónk a tészta állaga legyen, ha úgy érezzük a harmadik tojás után már jó a tésztánk állaga, nyúlós, de nem híg, álljunk meg ott.
A kész tésztát töltsük egy csillagcsöves habzsákba, ebből nyomhatjuk majd közvetlenül az olajba a fánkot.
A ganache-hoz vízfürdő felett olvasszuk fel a csokoládénkat, amikor felolvad azonnal vegyük le, és keverjük simára a mogyoróvajjal. A felmelegített tejszínnel öntsük le és keverjük el egy spatulával, míg egy fényes krémet nem kapunk.
Egy széles edényben forrósítsuk fel az olajunkat, majd a habzsákból nyomjunk kb. 12-15 cm hosszú fánkokat a már meleg olajba. Forgassuk őket sülés közben, amíg aranybarnák nem lesznek.
Tálaláskor mártsuk a mogyoróvajas krémünkbe és szitáljunk rá a fahéjjal elkevert porcukorból.