Házi hasábburgonya és chips

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Házi hasábburgonya és chips
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés60 perc

Előkészítés

    Hasábburgonya:

  1. A hasábburgonyához tetszőlegesen rusztikus vagy vékony hasábokat vágunk. Alaposan kiöblítjük és bőséges, enyhén sós vízben puhára főzzük. Ha kész, hagyjuk még 10 percig a forró lében ázni.

  2. Miután leszűrtük, hagyjuk rácson kigőzölni, kihűlni. Rácson hagyva lefagyasztjuk, bezacskózzuk és fagyasztóban tároljuk, hogy bármikor tudjunk sütni belőle. 180 fokos olajban sütjük ropogósra, aranysárgára.

  3. Chips:

  4. A burgonyát vékonyra szeljük héjasan és váltott hideg vízben alaposan átöblítjük. Konyharuhába csavarva, amennyire csak lehet, szárazra töröljük. Pontosan 160 fokosra melegített olajban szép lassan aranysárgára sütjük, miközben folyamatosan kevergetjük, majd csepegtető rácsra tesszük.

  5. 70-90 fokosra állított sütőbe tesszük szikkadni 20-60 percre. A pihenő után a chipset megpermetezzük egy kis ecettel, közben az összekevert száraz fűszerekkel meghintjük. Az ecettől pikáns lesz és a fűszer is jobban tapad.