Házi tatár bifsztek

Házi tatár bifsztek image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Személy
    • 400   g Bélszín vagy sovány marha színhús
    • 4   evőkanál Extra szűz olívaolaj
    • 4   evőkanál Napraforgóolaj
    • 1   evőkanál Szójaszósz
    • 1   evőkanál Worcestershire szósz
    • 1   darab Csemegeuborka
    •   frissen őrölt bors
    •  
    • 1   darab Tojássárgája
    • 1   evőkanál dijoni mustár
  • A Lidl piac kínálatából

    • 2   evőkanál Salottahagyma apróra vágva
    • 1   gerezd Fokhagyma aprítva
    • 2   evőkanál Petrezselyem és snidling aprítva
    •   ízlés szerint Chilipaprika

Előkészítés

    A tatárt lehet imádni és nem szeretni. Ha már imádjuk, próbáljuk meg a lehető legjobbat kihozni belőle, hogy akik nem szeretik, óckodnak tőle, hátha mégis elcsábulnak. Marhabélszínből a legnépszerűbb, de tökéletes hátszínből, felsálból, sőt a marha minden húsrészéből, ami sovány, ín- és kötőanyagban mentes rész! Legtöbbször darálják a színhúst, de sokkal nemesebb, sokkal exkluzívabb előétel varázsolható belőle, ha KÉZZEL APRÍTJUK! A tatár ízesítése, stílusa teljesen ránk van bízva, azzal ízesítjük, amivel csak szeretnénk, a lenti módozat csupán egy mankó, egy stílus, a szabály viszont betartandó: Kellően érezzük a fűszereket, de vele egyetemben a hús ízét is, tehát a harmónia itt is nagyon fontos!

  1. Tisztítsuk meg a kiválasztott húsrészt! Kezdjük el aprítani éles késsel, közben tartsuk hidegen, nagy segítség ha egy tálat jégágyra teszünk. A húst vágjuk vékony szeletekre, majd a vékony szeleteket vékony csíkokra, a csíkokat pedig apró kockákra. Az apró kockákat egyből a jégágyra helyezzük.

  2. Az ízesítő majonézhez használjunk egy tojássárgáját, amit napraforgóolajjal lazítsunk, tegyük krémesebbé. Ha kezd kialakulni a selymes állagunk, folytassuk a lazítást egy kis olívaolajjal és ezzel fejezzük be a majonézt. Ezután jöhet bele a dijoni mustár, a szójaszósz és a Worcestershire-szósz. Fokhagymát, salottahagymát és chilipaprikát apróra vágunk és hozzáadjuk az alapmajonézhez, a chilipaprika ízlés kérdése, akár el is hagyható. A zöldfűszerekről se feledkezzünk meg! Petrezselymet vágjunk csíkokra, a szárát apró karikákra, csak úgy mint a snidlinget.

  3. Titkos összetevőnk a kisméretű csemegeuborka, vágjuk vékony karikákra! A zöldfűszerekkel együtt mehet az ízesítő majonézbe és a felkockázott húst is hozzáadhatjuk! Sózzuk, borsozzuk és alaposan összekeverjük. Ha szükségesnek látjuk adhatunk még hozzá zsiradékot olívaolaj formájában, ezzel is forgassuk át alaposan. Pirítóssal tálalhatjuk is!

  4. Mentes infó: Tartósítószermentes

Tápértékek

kCal 268
Protein (g) 19
Szénhidrát (g) 5
Zsír (g) 19