Hedonista, extra csokis és gyümölcsös brownie

Hedonista, extra csokis és gyümölcsös brownie
Nehézségi fokKönnyű
Előkészítés20 perc
Elkészítés40 perc

Előkészítés

  1. A csokoládét széttördeljük, a vajat darabokra vágjuk, és forró vízfürdő felett mindkettőt megolvasztjuk. Félretesszük, kihűtjük.

  2. A cukrot és a sót a hideg csokoládémasszához keverjük egy habverővel. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, és csak addig keverjük, amíg a hozzávalók egyenletesen el nem keverednek. A masszát egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, elegyengetjük benne, és addig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben, amíg a teteje megsül, de a közepe még nedves marad. Ez kb. 12 perc sütést jelent. Ha megsült, teljesen hagyjuk kihűlni.

  3. A mázhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, majd ha teljesen felolvadt, hozzáöntjük a meleg habtejszínt is. A vízgőz fölött kevergetjük. Miután egy homogén csokimázat kaptunk, még melegen ráöntjük a kihűlt brownie-ra, szépen elkenjük rajta, és hagyjuk picit kihűlni a mázat is.

  4. A gyümölcsöket szépen rápakoljuk a mázra, majd betesszük 1-2 órára a hűtőbe dermedni. Jó étvágyat!