Hedonista, extra csokis és gyümölcsös brownie

Hedonista, extra csokis és gyümölcsös brownie image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 20 perc
Elkészítés 40 perc

Hozzávalók

4 Személy
  • (egy 18x18cm-es formához)

    • 150   g Étcsokoládé
    • 120   g Vaj
    • 200   g Kristálycukor
    • 1   csipet
    • 2   darab Tojás
    • 1   darab Tojássárgája
    • 120   g Liszt
    • 3   evőkanál Kakaópor
  • Csokoládémáz:

    • 95   g Habtejszín
    • 200   g tejcsokoládé
  • Díszítés:

    • 200   g Friss eper
    • 200   g Friss málna
    • 150   g Friss áfonya

Előkészítés

  1. A csokoládét széttördeljük, a vajat darabokra vágjuk, és forró vízfürdő felett mindkettőt megolvasztjuk. Félretesszük, kihűtjük.

  2. A cukrot és a sót a hideg csokoládémasszához keverjük egy habverővel. Egyesével beledolgozzuk a tojásokat, beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, és csak addig keverjük, amíg a hozzávalók egyenletesen el nem keverednek. A masszát egy sütőpapírral bélelt formába öntjük, elegyengetjük benne, és addig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben, amíg a teteje megsül, de a közepe még nedves marad. Ez kb. 12 perc sütést jelent. Ha megsült, teljesen hagyjuk kihűlni.

  3. A mázhoz vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, majd ha teljesen felolvadt, hozzáöntjük a meleg habtejszínt is. A vízgőz fölött kevergetjük. Miután egy homogén csokimázat kaptunk, még melegen ráöntjük a kihűlt brownie-ra, szépen elkenjük rajta, és hagyjuk picit kihűlni a mázat is.

  4. A gyümölcsöket szépen rápakoljuk a mázra, majd betesszük 1-2 órára a hűtőbe dermedni.
    Jó étvágyat!