Héjában sült töltött burgonya chorizoval és Manchengo sajttal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Héjában sült töltött burgonya chorizoval és Manchengo sajttal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 8   - 12   darab Közepes burgonya
    • 250   g Burgos sajt
    • 150   g Chorizo
    • 250   g Manchego sajt
    • 1   darab Tojás
    • 0,5   dl Extra szűz olívaolaj
    • 1   csokor Petrezselyem
    •  
    •   bors
    • 3   dl Napraforgóolaj

Előkészítés

    A közepes méretű burgonyákat megmossuk, körömkefével alaposan megsúroljuk, enyhén sózzuk, majd egészben hagyva, héjastól 180 °C-os sütőben sütjük, míg egy kést ellenállás nélkül bele tudunk szúrni, ez kb. 30–40 perc.

    Ha elkészültek és kissé kihűltek a burgonyák, kb. egy ujjnyi vastag szeletet levágunk belőlük. Az így „megskalpolt” burgonya belsejét kikaparjuk és villával egy keverőtálban összetörjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott chorizót, a Burgos friss sajtot, a Manchego sajt egy részét, sót, borsot, a finomra vágott petrezselyem egy részét, a tojássárgáját, kevés olívaolajat.

    A tölteléket beletöltjük a burgonyákba, a tetejüket megszórjuk extra adag Manchego sajttal. A 180 °C-os sütőbe visszatesszük néhány percre, míg a sajt aranysárgára sül. Ha kész, a tetejüket friss petrezselyemmel is meghintjük. Azonnal, forrón tálaljuk akár magában, akár köretként szárnyashoz, sertéshez.

    Tipp: a burgonyatetőket vékony cikkekre vágva, forró, 180 °C-os olajban ropogósra süthetjük és a töltött burgonyák tetejére szórhatjuk.