Hideg avokádókrémleves ropogós tortillával

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 35perc
Hideg avokádókrémleves ropogós tortillával image

Hozzávalók

4 Adag
2 darab Avokádó
6 dl Zöldségalaplé vagy víz
1 darab Lime leve
1 gerezd Fokhagyma
1 csokor menta
2 evőkanál Krémjoghurt
bors
Tetejére
Tortilla
Olívaolaj
Csípős jalapeno szeletek

Előkészítés

    Az avokádót félbevágjuk, húsát kiemeljük. Nagyon fontos, hogy puha, teljesen érett avokádót használjunk. Az összes hozzávalót, tehát az avokádót, alaplevet, zöldcitromlevet, fokhagymát, mentát és joghurtot  turmix- vagy robotgépbe tesszük, és teljesen krémesre pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, további citromlével ízesítjük. Olajban ropogósra sütjük a felcsíkozott tortillát (vagy wrap-et), leitatjuk. A krémlevest behűtve, a ropogós chipsszel és jalapeno-val tálaljuk. Maximum fél órával tálalás előtt ajánlott elkészíteni, mert az avokádó nagyon hamar barnul.