Hideg avokádókrémleves ropogós tortillával

Hideg avokádókrémleves ropogós tortillával

NehézségKönnyű
Elkészítés35 perc

Előkészítés

    Az avokádót félbevágjuk, húsát kiemeljük. Nagyon fontos, hogy puha, teljesen érett avokádót használjunk. Az összes hozzávalót, tehát az avokádót, alaplevet, zöldcitromlevet, fokhagymát, mentát és joghurtot  turmix- vagy robotgépbe tesszük, és teljesen krémesre pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, további citromlével ízesítjük. Olajban ropogósra sütjük a felcsíkozott tortillát (vagy wrap-et), leitatjuk. A krémlevest behűtve, a ropogós chipsszel és jalapeno-val tálaljuk. Maximum fél órával tálalás előtt ajánlott elkészíteni, mert az avokádó nagyon hamar barnul.