Hideg avokádókrémleves ropogós tortillával

Hideg avokádókrémleves ropogós tortillával image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 35 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 2   darab Avokádó
    • 6   - 8   dl Zöldségalaplé vagy víz
    • 1   darab Lime leve
    • 1   gerezd Fokhagyma
    • 1   csokor menta
    • 2   - 3   evőkanál Krémjoghurt
    •  
    •   bors
  • Tetejére

    •   Tortilla
    •   Olívaolaj
    •   Csípős jalapeno szeletek

Előkészítés

    Az avokádót félbevágjuk, húsát kiemeljük. Nagyon fontos, hogy puha, teljesen érett avokádót használjunk. Az összes hozzávalót, tehát az avokádót, alaplevet, zöldcitromlevet, fokhagymát, mentát és joghurtot  turmix- vagy robotgépbe tesszük, és teljesen krémesre pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, további citromlével ízesítjük. Olajban ropogósra sütjük a felcsíkozott tortillát (vagy wrap-et), leitatjuk. A krémlevest behűtve, a ropogós chipsszel és jalapeno-val tálaljuk. Maximum fél órával tálalás előtt ajánlott elkészíteni, mert az avokádó nagyon hamar barnul.