Az avokádót félbevágjuk, húsát kiemeljük. Nagyon fontos, hogy puha, teljesen érett avokádót használjunk. Az összes hozzávalót, tehát az avokádót, alaplevet, zöldcitromlevet, fokhagymát, mentát és joghurtot turmix- vagy robotgépbe tesszük, és teljesen krémesre pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, további citromlével ízesítjük. Olajban ropogósra sütjük a felcsíkozott tortillát (vagy wrap-et), leitatjuk. A krémlevest behűtve, a ropogós chipsszel és jalapeno-val tálaljuk. Maximum fél órával tálalás előtt ajánlott elkészíteni, mert az avokádó nagyon hamar barnul.
Hideg avokádókrémleves ropogós tortillával
Hozzávalók
4
Adag
-
- 2 darab Avokádó
- 6 - 8 dl Zöldségalaplé vagy víz
- 1 darab Lime leve
- 1 gerezd Fokhagyma
- 1 csokor menta
- 2 - 3 evőkanál Krémjoghurt
- Só
- bors
-
Tetejére
- Tortilla
- Olívaolaj
- Csípős jalapeno szeletek