A kacsamellhez (amit akár előző nap is elkészíthetünk) előmelegítjük a sütőt 160 Celsius-fokra. A bőrét átlósan beirdaljuk. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőbe helyezzük bőrös felével lefelé, és közepes lángon, lassan kiolvasztjuk a zsírját. A zsírját leöntjük, és más célra használjuk. A kacsamellet betesszük a sütőbe, és 15-20 percig sütjük (attól függően, hogy mennyire szeretnénk rózsaszínűre). Szeletelés előtt legalább 10 percig pihentetjük, de használhatjuk hidegen is, ebben az esetben, amikor kihűlt, alufóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük. A citrussalátához kikeverjük az öntetet: a citrom levét a szójaszósszal, a nádcukorral, a reszelt gyömbérrel, chilivel. Félretesszük.
Hideg kacsamellfilé téli citrussalátával
Hozzávalók
4
Adag
-
- 2 darab Kacsamell filé
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
-
Citrussaláta:
- 2 darab citrom
- 4 evőkanál Szójaszósz
- 3 teáskanál Nádcukor
- 4 cm Gyömbér frissen reszelve
- 2 kávéskanál Chili paszta
- 1 darab Pomelo
- 1 darab Grapefruit
- 1 darab Sweetie
- 2 darab Narancs
- 1 darab Cikória
- 1 darab Gránátalma magok
- 1 csokor menta
Előkészítés
A gyümölcsöket előkészítjük, és felszeleteljük. A pomeló vastag héját négy-öt cikkelyben élesen, a gyümölcs hosszanti irányába bevágjuk, majd a héját lefejtjük róla (mintha narancsot hámoznánk). A gyümölcshúsról lefejtjük a belső, fehér héjat is, majd apró darabokra szedjük. A sweetiet, a piros grapefruitot és a narancsokat kifilézzük. A gyümölcsöket összeforgatjuk az öntettel, a cikóriával a mentával, a tetejét megszórjuk a gránátalmamagokkal. A kacsamellet vékonyan felszeleteljük, és a salátával tálaljuk.