Hókuszpókusz kókuszrombusz fehércsokoládéval és erdei gyümölcsökkel

Hókuszpókusz kókuszrombusz fehércsokoládéval és erdei gyümölcsökkel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 12 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

1 Adag
  • Tészta:

    • 10   dkg Vaj
    • 15   dkg Nyírfacukor
    • 2   darab Tojás
    • 2   dl joghurt
    • 2   evőkanál Méz
    • 1   darab Citrom reszelt héja
    • 25   dkg Liszt
    • 1   csomag sütőpor
    • 1   teáskanál
    • 25   dkg Áfonya
  • Máz:

    • 2   dl Tej
    • 20   dkg Fehér csokoládé darabok
    • 10   dkg Porcukor
    • 10   dkg Vaj
    • 20   dkg Kókuszreszelék

Előkészítés

  1. A tésztához előmelegítjük a sütőt 180 Celsius-fokra. Egy tálban elektromos kézi keverővel habosra keverjük az olvasztott vajat a cukorral. Hozzáadjuk a tojást, joghurtot, mézet és a citromhéjat. Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, sütőport, sót, majd az egészet a tojásos masszába szitáljuk. Óvatosan beleforgatjuk az áfonyát. 23x35 cm-es tepsibe töltjük, és kb. 30-35 perc alatt, tűpróbáig sütjük. Szeletelés előtt teljesen lehűtjük. 5x5cm-es kockákra szeleteljük.

  2. A mázhoz egy kis lábasban forráspontig melegítjük a tejet. Levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a feldarabolt csokoládét, elkeverjük, amíg teljesen felolvad. Apránként hozzáadjuk a vajat, végül beleszitáljuk a porcukrot. Néhány percig hagyjuk állni. A piskótarombuszokat a mázba, majd azonnal kókuszreszelékbe mártjuk, és egy nagy tálcán hagyjuk kissé szikkadni kb. 2 óráig.