Előkészítés
- Paprikakrém:
- A kápia paprikát előmelegített, tűzforró, kb. 230-250 fokos sütőben sütjük egészen addig, míg szinte megfeketedik (nagyjából 15-20 perc). Ha elkészült, hagyjuk egy picit hűlni, amíg puszta kézzel meg tudjuk fogni, és egy kiskéssel le tudjuk kapargatni az elfeketedett héjat és el tudjuk távolítani a magját. A sültpaprika húsát tegyük egy magas edénykébe, adjunk hozzá chilit, fokhagymát, néhány evőkanál ajvárt, frissen őrölt borsot, sót, egy-két evőkanál ecetet és olívaolajat. Kézi turmixszal turmixoljuk egészen simára. Ha elkészült, tálalásig félretehetjük. Legyen pikáns, csípős, fűszeres és jóízű!
- A tepertőt késsel aprítsuk kisebb darabokra és a szardíniából is távolítsuk el a gerincet. A lilahagymát is vágjuk hosszúkás csíkokra. A kenyérlepény mindkét oldalát forró serpenyőben, kevés olíván megpirítjuk. Ha elkészült, még melegen fejezzük be az ételt: kanalazzunk a meleg lepénykére a paprikakrémből, tegyünk rá kisebb-nagyobb darab szardíniadarabkákat, szórjuk meg az aprított tepertővel és lilahagymával, nagyobb leveleire szedett petrezselyemmel. Legvégül csepegtessünk rá kevés citromlevet és olívaolajat. Tökéletes vendégváró vagy könnyű, gyors vacsora!