Előkészítés
- A vöröshagymát héjastul keresztben félbevágjuk és erősen lepirítjuk, egy lábosba tesszük. A többi zöldséget - a paradicsomot kivéve - hámozva, nagyobb darabokra vágva körbepirítjuk majd a hagymához adjuk a lábasban. A gombákat hagyjuk egészben, hogy ne főjenek szét. Adjuk a zöldségekhez a fél, nyers paradicsomot is.
- Öntsük fel a zöldségeket vízzel, vagy a korábban készített zöldségalaplével. Lepje el a lé a zöldségeket bő két ujjnyival és kezdjük el forralni. Ízesítsük a vizet szójaszósszal.
- Ha felforrt a lé, gyöngyözve főzzük tovább kb. 1 órát, amíg a zöldségek íze kiázik és egy sötétebb, aranyló, ízes levet nem kapunk. Főzés közben, ha kell pótoljuk a vizet és kóstoljuk, állítsuk be a sósságát a lének. Levesbetétnek főzhetünk szarvacska tésztát bő sós vízben, azt leszűrve tegyük félre tálalásig.
- Forraljunk még egy adag sós vizet és abban 2 perc alatt posírozzunk annyi tojássárgáját, amennyi tányért tálalni fogunk. Kanalazzunk a tányér aljába a tésztából, tegyük rá a tojássárgáját, majd öntsük le a leszűrt levünkkel.
- A tetejét szórjuk meg aprított snidling és petrezselyem keverékével.