Húsmentes húsleves - zöldségerőleves

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Húsmentes húsleves - zöldségerőleves image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 4   evőkanál Szójaszósz
    • 1   csomag Szarvacska száraztészta
    • 2   darab Tojás
    • 2   darab Vöröshagyma
    • 1   fej Fokhagyma
    • 1   szál Sárgarépa
    • 1   szál Fehérrépa
    • 0,5   darab Édeskömény
    • 12   cm Póréhagyma
    • 1,2   darab Cukkini
    • 1,2   darab Padlizsán
    • 4   darab Gomba
    • 2   szál Angolzeller
    • 2   szál Kakukkfű
    • 1   szál Bazsalikom
    • 0,5   darab Paradicsom
    • 1   köteg Snidling
    • 1   köteg Petrezselyem

Előkészítés

  1. A vöröshagymát héjastul keresztben félbevágjuk és erősen lepirítjuk, egy lábosba tesszük. A többi zöldséget - a paradicsomot kivéve - hámozva, nagyobb darabokra vágva körbepirítjuk majd a hagymához adjuk a lábasban. A gombákat hagyjuk egészben, hogy ne főjenek szét. Adjuk a zöldségekhez a fél, nyers paradicsomot is.

  2. Öntsük fel a zöldségeket vízzel, vagy a korábban készített zöldségalaplével. Lepje el a lé a zöldségeket bő két ujjnyival és kezdjük el forralni. Ízesítsük a vizet szójaszósszal.

  3. Ha felforrt a lé, gyöngyözve főzzük tovább kb. 1 órát, amíg a zöldségek íze kiázik és egy sötétebb, aranyló, ízes levet nem kapunk. Főzés közben, ha kell pótoljuk a vizet és kóstoljuk, állítsuk be a sósságát a lének.

    Levesbetétnek főzhetünk szarvacska tésztát bő sós vízben, azt leszűrve tegyük félre tálalásig.

  4. Forraljunk még egy adag sós vizet és abban 2 perc alatt posírozzunk annyi tojássárgáját, amennyi tányért tálalni fogunk.

    Kanalazzunk a tányér aljába a tésztából, tegyük rá a tojássárgáját, majd öntsük le a leszűrt levünkkel.

  5. A tetejét szórjuk meg aprított snidling és petrezselyem keverékével.