A vöröshagymát héjastul keresztben félbevágjuk és erősen lepirítjuk, egy lábosba tesszük. A többi zöldséget - a paradicsomot kivéve - hámozva, nagyobb darabokra vágva körbepirítjuk majd a hagymához adjuk a lábasban. A gombákat hagyjuk egészben, hogy ne főjenek szét. Adjuk a zöldségekhez a fél, nyers paradicsomot is.
Húsmentes húsleves - zöldségerőleves
Hozzávalók
-
- 4 evőkanál Szójaszósz
- 1 csomag Szarvacska száraztészta
- 2 darab Tojás
- 2 darab Vöröshagyma
- 1 fej Fokhagyma
- 1 szál Sárgarépa
- 1 szál Fehérrépa
- 0,5 darab Édeskömény
- 12 cm Póréhagyma
- 1,2 darab Cukkini
- 1,2 darab Padlizsán
- 4 darab Gomba
- 2 szál Angolzeller
- 2 szál Kakukkfű
- 1 szál Bazsalikom
- 0,5 darab Paradicsom
- 1 köteg Snidling
- 1 köteg Petrezselyem
Előkészítés
Öntsük fel a zöldségeket vízzel, vagy a korábban készített zöldségalaplével. Lepje el a lé a zöldségeket bő két ujjnyival és kezdjük el forralni. Ízesítsük a vizet szójaszósszal.
Ha felforrt a lé, gyöngyözve főzzük tovább kb. 1 órát, amíg a zöldségek íze kiázik és egy sötétebb, aranyló, ízes levet nem kapunk. Főzés közben, ha kell pótoljuk a vizet és kóstoljuk, állítsuk be a sósságát a lének.
Levesbetétnek főzhetünk szarvacska tésztát bő sós vízben, azt leszűrve tegyük félre tálalásig.
Forraljunk még egy adag sós vizet és abban 2 perc alatt posírozzunk annyi tojássárgáját, amennyi tányért tálalni fogunk.
Kanalazzunk a tányér aljába a tésztából, tegyük rá a tojássárgáját, majd öntsük le a leszűrt levünkkel.
A tetejét szórjuk meg aprított snidling és petrezselyem keverékével.