A főtt, füstölt sertéstarját felkockázzuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és üvegesre dinszteljük rajta az újhagymát, valamint átforgatjuk rajta a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagy keverőtálban felverjük a tojásokat, sót, borsot adunk hozzá, majd belekeverjük a tarját (vagy bármilyen más, maradék főtt sonkát), a finomra aprított petrezselymet, medvehagymát, valamint a frissen lereszelt tormát. Hozzáöntjük a megdinsztelt hagymát és zöldborsót. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. A tojásos masszát egy 23 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt, kikent kapcsos tortaformába öntjük. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. 15-20 perc alatt készre sütjük a tojáslepényt, a végén kicsit rá is grillezhetünk. Friss salátával, újhagymával, retekkel kínáljuk.
Húsvéti tormás-sonkás tojáslepény
Hozzávalók
7 Adag
40 dkg
Füstölt sertéstarja
3 dkg
Vaj
1 szál
Újhagyma
25 dkg
Fagyasztott zöldborsó
8 darab
Tojás
2 csokor
Petrezselyem
1 csokor
Medvehagyma
Só
bors
0.5 szál
Torma
8 dkg
Trappista sajt
Tálaláshoz
Szívsaláta
Újhagyma
Retek