Húsvéti tormás-sonkás tojáslepény

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 30perc
Húsvéti tormás-sonkás tojáslepény image

Hozzávalók

7 Adag
40 dkg Füstölt sertéstarja
3 dkg Vaj
1 szál Újhagyma
25 dkg Fagyasztott zöldborsó
8 darab Tojás
2 csokor Petrezselyem
1 csokor Medvehagyma
bors
0.5 szál Torma
8 dkg Trappista sajt
Tálaláshoz
Szívsaláta
Újhagyma
Retek

Előkészítés

    A főtt, füstölt sertéstarját felkockázzuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és üvegesre dinszteljük rajta az újhagymát, valamint átforgatjuk rajta a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagy keverőtálban felverjük a tojásokat, sót, borsot adunk hozzá, majd belekeverjük a tarját (vagy bármilyen más, maradék főtt sonkát), a finomra aprított petrezselymet, medvehagymát, valamint a frissen lereszelt tormát. Hozzáöntjük a megdinsztelt hagymát és zöldborsót. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. A tojásos masszát egy 23 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt, kikent kapcsos tortaformába öntjük. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. 15-20 perc alatt készre sütjük a tojáslepényt, a végén kicsit rá is grillezhetünk. Friss salátával, újhagymával, retekkel kínáljuk.