Húsvéti tormás-sonkás tojáslepény

Húsvéti tormás-sonkás tojáslepény image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

7 Adag
    • 40   dkg Füstölt sertéstarja
    • 3   dkg Vaj
    • 1   szál Újhagyma
    • 25   dkg Fagyasztott zöldborsó
    • 8   darab Tojás
    • 2   csokor Petrezselyem
    • 1   csokor Medvehagyma
    •  
    •   bors
    • 0,5   szál Torma
    • 8   dkg Trappista sajt
  • Tálaláshoz

    •   Szívsaláta
    •   Újhagyma
    •   Retek

Előkészítés

    A főtt, füstölt sertéstarját felkockázzuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és üvegesre dinszteljük rajta az újhagymát, valamint átforgatjuk rajta a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagy keverőtálban felverjük a tojásokat, sót, borsot adunk hozzá, majd belekeverjük a tarját (vagy bármilyen más, maradék főtt sonkát), a finomra aprított petrezselymet, medvehagymát, valamint a frissen lereszelt tormát. Hozzáöntjük a megdinsztelt hagymát és zöldborsót. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. A tojásos masszát egy 23 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt, kikent kapcsos tortaformába öntjük. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. 15-20 perc alatt készre sütjük a tojáslepényt, a végén kicsit rá is grillezhetünk. Friss salátával, újhagymával, retekkel kínáljuk.