A főtt, füstölt sertéstarját felkockázzuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat és üvegesre dinszteljük rajta az újhagymát, valamint átforgatjuk rajta a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk. Egy nagy keverőtálban felverjük a tojásokat, sót, borsot adunk hozzá, majd belekeverjük a tarját (vagy bármilyen más, maradék főtt sonkát), a finomra aprított petrezselymet, medvehagymát, valamint a frissen lereszelt tormát. Hozzáöntjük a megdinsztelt hagymát és zöldborsót. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. A tojásos masszát egy 23 cm átmérőjű, sütőpapírral kibélelt, kikent kapcsos tortaformába öntjük. A sütőt előmelegítjük 200 Celsius-fokra. 15-20 perc alatt készre sütjük a tojáslepényt, a végén kicsit rá is grillezhetünk. Friss salátával, újhagymával, retekkel kínáljuk.
Húsvéti tormás-sonkás tojáslepény
Hozzávalók
7
Adag
-
- 40 dkg Füstölt sertéstarja
- 3 dkg Vaj
- 1 szál Újhagyma
- 25 dkg Fagyasztott zöldborsó
- 8 darab Tojás
- 2 csokor Petrezselyem
- 1 csokor Medvehagyma
- Só
- bors
- 0,5 szál Torma
- 8 dkg Trappista sajt
-
Tálaláshoz
- Szívsaláta
- Újhagyma
- Retek