Húsvéti vajas-túrós kalács kandírozott narancshéjjal

Húsvéti vajas-túrós kalács kandírozott narancshéjjal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 2 óra

Hozzávalók

24 Szelet
    • 30   dkg Liszt
    • 1   teáskanál
    • 1   teáskanál sütőpor
    • 1   teáskanál szódabikarbóna
    • 25   dkg Vaj
    • 25   dkg Túró
    • 10   dkg Kandírozott narancshéj
    • 5   dkg Aszalt vörös áfonya
    • 10   dkg Mazsola
    •   Porcukor

Előkészítés

    A tésztához összekeverjük a lisztet a sóval, a sütőporral és a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a puha vajat és a túrót. Elektromos keverővel összedolgozzuk, majd kézzel gyúrjuk tovább, hogy összeálljon. Bucit formázunk belőle, és folpackba csomagoljuk. 1 órára a hűtőbe tesszük pihentetni a tésztát.

    A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Liszttel megszórt gyúródeszkán kb. 30x22 cm-es téglalapot nyújtunk. Megszórjuk az aszalt, ill. kandírozott gyümölcsökkel, kissé belenyomkodjuk a tésztába. Hosszában szorosan feltekerjük, és a tekercset sütőlapra fektetjük. 40–50 perc alatt aranyszínűre sütjük. (A sütés során kissé szétterül). Langyosra hűtjük, szeleteljük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.