Indiai csirkés-zöldség curry

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Indiai csirkés-zöldség curry
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. A burgonyákat egészben, héjában főzzük. Ha elkészült és kihűlt, megtisztítjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk.

  2. A csirkecombokat kicsontozzuk és sózzuk, borsozzuk, majd nagyméretű vaslábasban, forró kókuszzsírban aranybarnára sütjük, különösen a bőrös oldalát. Ha elkészült, kivesszük a zsírból, kockákra vágjuk és pihentetjük.

  3. A nagyobb cikkekre vágott vörös- és lilahagymát, a pórét és fokhagymát a visszamaradt csirkés kókuszolajon megpirítjuk. Beledobjuk a kockázott csirkecombot, hozzáadjuk a darabolt édes chilipaprikát, a curry leveleket és az összes porított és egész fűszert is. A fűszereket is erősen pirítjuk, majd rádobjuk a paradicsomot, kicsit rotyogtatjuk, végül jöhet a csicseriborsó és a főtt burgonya.

  4. Átforgatjuk, mindent alaposan vonjon be a paradicsomos hagymás fűszeres alap, majd felöntjük a kókusztejjel és készre rottyintjuk. A csicseriborsó és a burgonya szépen sűrít majd igazi tunkolósra.

  5. Egy kis friss chilit és koriandert teszünk a tetejére, és naan kenyérrel tunkoljuk.