Ínycsiklandó rozé kacsamell

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Ínycsiklandó rozé kacsamell image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 40 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 4   darab Kacsamell
  • A Lidl Piac kínálatából:

    • 4   - 5   gerezd Fokhagyma
    • 1   darab Narancs
    • 2   - 3   szál Kakukkfű (friss)

Előkészítés

  1. A rozé kacsamell médium sütést jelent, pont úgy, mint a steaknél. Azaz a külsején van egy átsült húsgyűrűnk, de középen a húsunk szaftos és rózsaszín marad. A kész sült kacsát kihűtve, vékonyan szeletelve tálalhatjuk salátához, melegen vastagabb szeletekre vágva, vagy akár csak formázva és kettévágva bármelyik főételünk ékessége lehet.

  2. A kacsacomb akkor az igazi, ha gyakorlatilag leomlik a hús a csontról. Ennek ellenére fogyaszthatjuk egészben is klasszikusan, vagy a húst letépkedve bármilyen raguhoz.

  3. A kacsamellet jó frissen sütni, de a kacsacombot nyugodtan előkészíthetjük akár 2-3 nappal is előre.

  4. A kacsamell:
  5. A kacsamellek bőrét sűrűn irdaljuk be. Az irdalásnál figyeljünk, hogy a húst ne, csak a bőrt vágjuk be, hogy sütéskor a hús ne veszítsen a nedvességtartalmából. Tisztítsuk meg a húst az esetleges hártyától, a fölösleges, túllógó bőrrészeket vágjuk le, formázzuk a húst.

    A kacsát a bőrén csak sózzuk, a húsos felét sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt hevítünk, és a bőrös oldalával lefele elkezdjük sütni a kacsamellet. Hagyjuk, hogy aranybarnára süljön, és kiolvadjon a zsírja. Ha kell közben öntsük le a zsírt mellőle. Fordítsuk meg, dobjuk mellé a megroppantott fokhagymagerezdet, kakukkfűágakat és szeletenként 1 cikk narancsot. Tegyük be a serpenyőnket a 160 fokos sütőbe, és a hús vastagságától függően 8-10 perc alatt süssük készre a kacsát. Kivéve a sütőből, hagyjuk egy rácson pihenni legalább 10 percet.