A bográcsban megolvasztjuk a kacsazsírt és a 3 mm vastagra vágott kolbászokat ropogósra sütjük benne. A kész kolbászchipseket kimerjük a zsírból és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kisebb kockákra vágott kápia paprikát és az aprított fokhagymát.
Ínyenc paprikás krumpli
Hozzávalók
-
- 1 doboz Kacsazsír
- 300 g Páros szárazkolbász
- 6 darab Bécsi roppanós virsli
-
A Lidl Piac kínálatából
- 4 fej Vöröshagyma
- 2 darab Kápia paprika
- 5 gerezd Fokhagyma
- 1,2 kg Aprószemű burgonya tisztítva
- 20 szem Koktélparadicsom héj nélkül
-
A salátához
- 0,5 dl Ecet 10%-os
- Víz
-
A Lidl Piac kínálatából
- 1 - 2 nagy fej Fejes saláta leveleire szedve
- 1 darab citrom
- 1 darab Salottahagyma
-
A galuskához
- 200 g Liszt
- 2 evőkanál Tejföl
- 3 darab Tojás
- Só
Előkészítés
Pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel és ezt a műveletsort még háromszor megismételjük, 30-40 perc alatt puhítjuk karamellizáljuk a hagymás keverékünket.
Amíg készül a hagyma előkészíthetjük a burgonyánkat, az apróbb szemű krumplikat hámozzuk, majd félbevágjuk és a főzésig hideg vízben hagyjuk ázni, hogy ne barnuljon meg. Amikor kész a hagymás alapunk, levesszük a tűzről, felöntjük kevés vízzel és megszórjuk a pirospaprikával.
Visszatesszük a bográcsot a láng fölé, és hozzáadjuk az előkészített burgonyánkat, ha kell kevés vízzel felöntjük, de épp csak annyival, ami ellepi. Amíg fő a krumpli bekeverjük a galuskát, és akár a salátánk levét is elkészíthetjük. A galuskához egy tálban keverjük ki a lisztet, tojást, tejfölt egy kevés sóval, majd töltsük a masszánkat habzsákba.
A salátaléhez az ecetből, cukorból és vízből készítünk egy levet, beleaprítjuk a salottahagymát, tálalásig hűtőbe tesszük. Amikor a krumplinkba már belecsúszik egy kés hegye, egy deszkáról beleszaggatjuk a lébe a galuskát, beletesszük a virslit, 4-5 cm-es darabokra vágva. Egy percig még főzzük, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a hámozott koktélparadicsomot és a pirult kolbászt. A mosott, felfrissített fejes saláta leveleket összeforgatjuk a salátalevünkkel, tálalhatunk is.