Ínyenc paprikás krumpli

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Ínyenc paprikás krumpli image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 1   doboz Kacsazsír
    • 300   g Páros szárazkolbász
    • 6   darab Bécsi roppanós virsli
  • A Lidl Piac kínálatából

    • 4   fej Vöröshagyma
    • 2   darab Kápia paprika
    • 5   gerezd Fokhagyma
    • 1,2   kg Aprószemű burgonya tisztítva
    • 20   szem Koktélparadicsom héj nélkül
  • A salátához

    • 0,5   dl Ecet 10%-os
    •   Víz
  • A Lidl Piac kínálatából

    • 1   - 2   nagy fej Fejes saláta leveleire szedve
    • 1   darab citrom
    • 1   darab Salottahagyma
  • A galuskához

    • 200   g Liszt
    • 2   evőkanál Tejföl
    • 3   darab Tojás
    •  

Előkészítés

  1. A bográcsban megolvasztjuk a kacsazsírt és a 3 mm vastagra vágott kolbászokat ropogósra sütjük benne. A kész kolbászchipseket kimerjük a zsírból és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, kisebb kockákra vágott kápia paprikát és az aprított fokhagymát.

  2. Pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel és ezt a műveletsort még háromszor megismételjük, 30-40 perc alatt puhítjuk karamellizáljuk a hagymás keverékünket.

  3. Amíg készül a hagyma előkészíthetjük a burgonyánkat, az apróbb szemű krumplikat hámozzuk, majd félbevágjuk és a főzésig hideg vízben hagyjuk ázni, hogy ne barnuljon meg. Amikor kész a hagymás alapunk, levesszük a tűzről, felöntjük kevés vízzel és megszórjuk a pirospaprikával.

  4. Visszatesszük a bográcsot a láng fölé, és hozzáadjuk az előkészített burgonyánkat, ha kell kevés vízzel felöntjük, de épp csak annyival, ami ellepi. Amíg fő a krumpli bekeverjük a galuskát, és akár a salátánk levét is elkészíthetjük. A galuskához egy tálban keverjük ki a lisztet, tojást, tejfölt egy kevés sóval, majd töltsük a masszánkat habzsákba.

  5. A salátaléhez az ecetből, cukorból és vízből készítünk egy levet, beleaprítjuk a salottahagymát, tálalásig hűtőbe tesszük. Amikor a krumplinkba már belecsúszik egy kés hegye, egy deszkáról beleszaggatjuk a lébe a galuskát, beletesszük a virslit, 4-5 cm-es darabokra vágva. Egy percig még főzzük, majd levesszük a tűzről. Hozzákeverjük a hámozott koktélparadicsomot és a pirult kolbászt. A mosott, felfrissített fejes saláta leveleket összeforgatjuk a salátalevünkkel, tálalhatunk is.