Jackpot reggeli rántottával & tojássalátával

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Jackpot reggeli rántottával & tojássalátával image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

2 Adag
    • 4   darab Tojás nyersen
    • 1   evőkanál Vaj
  • A tojássalátához:

    • 8   darab Főtt tojás
    • 3   darab Tojássárgája
    • 3   dl Napraforgóolaj
    • 3   evőkanál dijoni mustár
    • 1   darab citrom
    • 1   - 2   evőkanál Alma vagy fehérborecet
    • 1   evőkanál Tejföl
    • 1   köteg Snidling petrezselyem
    • 4   szelet Félbarna kenyér opcionálisan pirítva
  • Habart tojás

    • 8   darab Tojás
    • 2   - 3   evőkanál Krémsajt
    • 2   - 3   darab Békebeli kifli
    • 2   darab Félbarna kenyér

Előkészítés

    Nézze meg Ön is, hogyan készül három igazán nagyszerű reggeli tojásból! Nézze meg a videót és tanulja meg Ön is ezeket a remek recepteket Széll Tamástól!

  1. A tojássalátához főzzük meg a tojásokat úgy, ahogy a rakott burgonyához is, hogy a tojássárgája még egy kicsit lágy maradjon. Amíg fő a tojás keverjük ki a majonézünket. A tojássárgájához adagoljuk lassan hozzá az olajat, és keverjük folyamatosan a habverővel. Amikor a sárgáják felvették az olajat, ízesítsük azt a mustárral, a citromunk levével és egy kevés ecettel. Lazítsuk a majonézünket a tejföllel és az aprított zöldfűszerekkel.

  2. A legkönnyebben egy tojásszeletelővel tudjuk elég vékonyra vágni a tojásokat. Keverjük bele a majonézünkbe és tegyük félre, hogy összeálljanak az ízek. Amíg pihen a tojássalátánk készítsük el a rántottát.

  3. Ehhez a tojásokat villával alaposan verjük fel, addig amíg egynemű nem lesz, a fehérjeszálakat teljesen el nem keverjük és kis levegőt is forgatunk bele, végén sózzuk meg. Egy teflonserpenyőben melegítsünk vajat és öntsük rá a tojást. Vaj helyett használhatunk más, akár növényi zsiradékot, olajat is. Nem akarjuk a tojásunkat pirítani, így egy közepes hőmérsékleten készítsük. Várjunk, amíg az alja elkezd megkötni, és egy spatulával húzzuk be az oldalait a rántottának. Addig folytassuk ezt, amíg mindenhol át nem sül a tojásunk, de még van remegése, semmiképp ne szárítsuk ki, maradjon szaftos.

  4. Ha sütés közben úgy érezzük, hogy túl nagy a hő, vegyük le a serpenyőnket a tűzről és amikor kész a rántotta, azt azonnal borítsuk ki onnan, hogy a serpenyő maradékhője ne tudja túlsütni.

  5. A tojássalátát kanalazzuk a kenyerünkre és a rántottát is csúsztassuk át egy szelet kenyérre.

  6. Habart tojás
  7. A habart tojás a legkíméletesebb módja annak, hogy elkészíthessünk reggelire egy adag tojást. Verjük fel a tojásokat a natúr krémsajttal egy villával teljesen simára. Tegyük egy keverőtálba vízgőz fölé és lassan, folyamatosan keverve a villával, főzzük készre. A habart tojásnak krémesnek kell maradnia, fűszerezzük, sóval, borssal.