Jégsaláta csípős-édes raguval

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 20perc
Jégsaláta csípős-édes raguval image

Hozzávalók

4 Adag
2 evőkanál almaecet
1 teáskanál dijoni mustár
1 evőkanál Agave szirup
1 dl Olívaolaj
1 csipet
1 csipet bors
1 fej Endíviasaláta
1 fej Jégsaláta
Húsragu
2 evőkanál Napraforgóolaj
4 dl Napraforgóolaj
2 evőkanál Fokhagyma
4 gerezd Fokhagyma
4 cm Gyömbér
1 csokor Újhagyma
50 dkg Darált marhahús
bors
0.5 dl Szójaszósz
2 evőkanál Agave szirup
2 cm Gyömbér
1 darab Chili
5 dkg Földimogyoró
koktélparadicsom
1 marék Rukkola

Előkészítés

    Az almaecetből, mustárból, agávészirupból és az olívaolajból klasszikus salátaöntetet keverünk, amit egy csipet sóval és borssal ízesítünk. A jégsalátát és az endíviát megmossuk és nagyobb darabokra, csíkokra szeleteljük. Összeforgatjuk a salátaöntettel. A húsraguhoz egy serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a finomra aprított fokhagymát, gyömbért és újhagymát. Néhány másodpercig pirítjuk, majd jöhet hozzá a darált hús. Dobva-rázva pirítjuk, közben egy kis tálkában elkeverjük a szójaszószt, az agávészirupot, a reszelt gyömbért és a chilit.

    A húsra öntjük, és addig pirítjuk, amíg a szósz kissé sziruposra, fényesre sűrűsödik rajta, kissé karamellizálódik. Ha száraznak találjuk, kevés alaplével vagy vízzel hígíthatjuk. Forrón a salátára öntjük, és összeforgatjuk. Keverhetünk bele néhány szem koktélparadicsomot is. Megszórjuk az újhagyma zöldjével, pirított mogyoróval és rukkolával. Ehhez a salátához kifejezetten jó a jégsaláta és az endívia, mert ezek elég feszesek és ropogósak, nem fonnyadnak össze a húsragu hőjétől.