SÜLT CSIRKECOMB ÉS PADLIZSÁN
A combokat kettévágjuk felső és alsó részre, a csontok mellett bevágjuk a húst, hogy majd gyorsabban süljenek. Egy keverőtálba tesszük a joghurtot, a citromhéjat és -levet, oregánót, kakukkfüvet, fokhagymát, kevés fűszerpaprikát, sót, borsot, aprított római köménymagot, 1 evőkanál olívaolajat, és összekeverjük. A combokat a pácba forgatjuk, zsírpapírral bélelt tepsire tesszük. A padlizsánt villával megszurkáljuk, ügyeljünk, hogy ne vágjuk le a végeit. 180 °C-os sütőben sütjük a csirkéket és a padlizsánt is kb. 40–60 percig, míg a csirke omlós, puha, a padlizsán kissé „töppedt”, de illatos, kissé feketésen sült nem lesz. Ha elkészültek, hagyjuk lehűlni a combokat, majd a csontról csipkedjük le a húst. A padlizsánt egy kanállal kettényitjuk, és puha, lédús sültpadlizsán-húst kikaparjuk a héjából. Sózzuk, borsozzuk, egy kis olívaolajat csorgatunk hozzá.
TIROSALÁTA
A feta sajtot villával kissé összetörjük, majd hozzáadjuk a joghurtot, reszelt fokhagymát, olívaolajat, aprított sültpaprika-húst. Villával tovább keverjük, legyen krémesen kenhető, de ne túl folyós, az sem baj, ha kissé darabos, rusztikus.
TÁLALÁS A pitát kettévágjuk, a közepébe tesszük a csirkehúst és a sült padlizsánt, rátesszük a pita másik felét, és serpenyőben, kevés olívaolajon süssük ropogósra mindkét oldalát. A tirosalátakrémet tegyük egy tálkába, a tetején csináljunk egy kis mélyedést, ebbe öntsünk kevés olívaolajat, és tegyünk bele apróra darabolt olívabogyót.