Joghurtos palacsinta mézes-gyömbéres körtekompóttal

Joghurtos palacsinta mézes-gyömbéres körtekompóttal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

22 Darab
  • Palacsinta:

    • 4,5   dl Natúr joghurt
    • 1   darab Tojás
    • 1   evőkanál Kristálycukor
    • 1   evőkanál Méz
    • 12   dkg Liszt
    • 1   csipet
    • 0,5   darab Citrom reszelt héja
    • 1   teáskanál szódabikarbóna
    • 0,5   dl Napraforgóolaj
  • Körtekompót

    • 1,5   dl Víz
    • 6   dkg Méz
    • 0,5   darab Citrom leve
    • 2   cm Gyömbér, friss
    • 3   darab Körte
  • Tálaláshoz:

    • 2   evőkanál Méz
    • 0,5   rúd Vanília
    • 4   dl joghurt

Előkészítés

  1. A palacsintatésztához elektromos keverővel simára keverjük a joghurtot, az egész tojást, a cukrot, mézet, lisztet, sót, reszelt citromhéjat, valamint a szódabikarbónát (amelyet egy teáskanál vagy facsarásnyi citromlébe teszünk, ettől feloldódik és felpezseg). Egy nagy serpenyőben kb. 2 evőkanál olajat forrósítunk fel, majd elkezdjük kisütni a palacsintákat: egy-egy púpos evőkanál masszát teszünk bele, ez magától szép, szabályos, kb. 8 cm átmérőjű körformára terül. Lefedjük, és addig sütjük az egyik oldalán, ameddig kissé megpirul, a teteje pedig elveszíti nyersességét, és kissé megdermed, kb. 3 percig.

  2. Megfordítjuk, és a másik oldalán is kb. 3 percig sütjük. Konyhai papírtörlőre helyezzük, leitatjuk. Kisütjük az összes palacsintát, minden második sütés után konyhai papírtörlővel kitöröljük a serpenyőt, és friss, 2 evőkanálnyi olajat teszünk bele. A körtekompóthoz összeforraljuk a vizet a mézzel, a citromlével és a gyömbérrel. Néhány percig főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott körtét. Addig főzzük, amíg a körte megpuhul, de még feszes. A palacsintát a kompóttal és a mézzel, valamint vaníliával kikevert joghurttal tálaljuk.