Kacsamelles szendvics marinált uborkával, sült hagymával, balzsamecettel
Hozzávalók
-
- 2 darab Kacsamell
- 2 fej Vöröshagyma
- 3 evőkanál Méz
- 0,5 dl Balzsamecet
- 3 - 4 csipet Gyömbér csíkozott
- 0,5 darab Uborka
- 1 darab Citrom leve és héja
- 8 szelet rozskenyér
- 2 evőkanál Dijoni magos mustár
- 1 marék Madársaláta
- 8 - 10 dkg Feta sajt
- 3 - 4 evőkanál Olívaolaj
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
Előkészítés
A kacsamellet megtisztítjuk, a felesleges zsírrészeket levágjuk, a bőrt kissé beirdaljuk. Forró serpenyőben sütjük a bőrös felét aranybarnára, majd megfordítjuk, 180 °C-os sütőben 4–5 percig sütjük. Ha elkészült a kacsamell, kivesszük a sütőből, és tányéron hagyjuk langyosra hűlni a tálalásig.
A serpenyőben, amiben a kacsát sütöttük, megpirítunk kevés, vékonyra szelt hagymát. Ha megpirult, a kacsa mellett hagyjuk a hagymát is pihenni.
Végül egy kis mézet is karamellizálunk a hagymás-kacsás serpenyőben, amit egy kis balzsamecettel besűrítünk. Vékonyra csíkozott gyömbért szórunk bele, ezt is félretesszük a tálalásig.
Az uborkákat meghámozzuk, nem túl vékony, kb. 3–4 mm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk, kevés citromlével megcsepegtetjük, reszelt citromhéjat szórunk rá, végül olívaolajjal is meglocsoljuk. Tálalásig félretesszük.
A kenyereket kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, vagy sütőben, vagy grillrácsos serpenyőben pici olívaolajon ropogósra pirítjuk. Ha elkészült, tálalhatunk is.
A kacsamellet vékony szeletkékre vágjuk, és alaposan beleforgatjuk a mézes-ecetes-gyömbéres pácba. A pirított kenyeret nagyon vékonyan megkenjük magos mustárral, ráhalmozzuk a kacsamellet, a sült hagymát, a vékonyra szelt, marinált uborkát, a madársalátát és a morzsolt feta sajtot. Végül rátesszük a másik szelet kenyeret.