Kacsamelles szendvics marinált uborkával, sült hagymával, balzsamecettel

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Kacsamelles szendvics marinált uborkával, sült hagymával, balzsamecettel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 25 perc

Hozzávalók

2 Adag
    • 2   darab Kacsamell
    • 2   fej Vöröshagyma
    • 3   evőkanál Méz
    • 0,5   dl Balzsamecet
    • 3   - 4   csipet Gyömbér csíkozott
    • 0,5   darab Uborka
    • 1   darab Citrom leve és héja
    • 8   szelet rozskenyér
    • 2   evőkanál Dijoni magos mustár
    • 1   marék Madársaláta
    • 8   - 10   dkg Feta sajt
    • 3   - 4   evőkanál Olívaolaj
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors

Előkészítés

    Kacsamell
  1. A kacsamellet megtisztítjuk, a felesleges zsírrészeket levágjuk, a bőrt kissé beirdaljuk. Forró serpenyőben sütjük a bőrös felét aranybarnára, majd megfordítjuk, 180 °C-os sütőben 4–5 percig sütjük. Ha elkészült a kacsamell, kivesszük a sütőből, és tányéron hagyjuk langyosra hűlni a tálalásig.

  2. A serpenyőben, amiben a kacsát sütöttük, megpirítunk kevés, vékonyra szelt hagymát. Ha megpirult, a kacsa mellett hagyjuk a hagymát is pihenni.

  3. Végül egy kis mézet is karamellizálunk a hagymás-kacsás serpenyőben, amit egy kis balzsamecettel besűrítünk. Vékonyra csíkozott gyömbért szórunk bele, ezt is félretesszük a tálalásig.

  4. Szendvics
  5. Az uborkákat meghámozzuk, nem túl vékony, kb. 3–4 mm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk-borsozzuk, kevés citromlével megcsepegtetjük, reszelt citromhéjat szórunk rá, végül olívaolajjal is meglocsoljuk. Tálalásig félretesszük.

  6. A kenyereket kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, vagy sütőben, vagy grillrácsos serpenyőben pici olívaolajon ropogósra pirítjuk. Ha elkészült, tálalhatunk is.

  7. Tálalás
  8. A kacsamellet vékony szeletkékre vágjuk, és alaposan beleforgatjuk a mézes-ecetes-gyömbéres pácba. A pirított kenyeret nagyon vékonyan megkenjük magos mustárral, ráhalmozzuk a kacsamellet, a sült hagymát, a vékonyra szelt, marinált uborkát, a madársalátát és a morzsolt feta sajtot. Végül rátesszük a másik szelet kenyeret.