Káposztás tészta

Mizsei Jani receptvideója
Mizsei Jani receptvideója
Káposztás tészta
Nehézségi fokKözepes
Előkészítés15 perc
Elkészítés30 perc

Előkészítés

  1. A savanyú káposztát apróra vágjuk, majd zsírpapírral kibélelünk egy tepsit, szétszórjuk rajta egyenletesen a káposztát, kevés olajjal összedolgozzuk, majd 130 fokos sütőben szárítjuk kb. 50-60 percig, úgy hogy 10 percenként átkeverjük, hogy egyenletesen mindenhol száradjon.

  2. A káposztát nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük, besózzuk és legalább 20-30 percig állni hagyjuk, hogy minél több levet engedjen ki. Ha jónak ítéljük, akkor kifacsarjuk a káposztát.

  3. Egy edényt felmelegítünk, beletesszük a zsiradékot, majd lassan elkezdjük karamellizálni a káposztát, és a benne lévő cukroktól lassan aranybarnára sütjük. Hozzáadjuk a mozsárban összezúzott borsokat, illetve a csombort is. Amikor már félig jó, és lejárt az idő a savanyú káposztának, akkor hozzáadjuk a dinsztelt káposztához, majd a két káposzta egyvelegével fejezzük be a folyamatot.

  4. Vizet forralunk, kifőzzük a tésztát, és közvetlen a vízből a káposztára szedjük. Jól átpirítjuk a tésztával is, ha kell hozzá folyadék, akkor a tészta főzővizéből szedünk hozzá. A csombort a végén kivesszük belőle.