Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a tejszínt és tejet, elkeverjük. Ezzel el is készült az úgynevezett Royal krém. A kalácsokat kb. 3 cm vastag szeletekre vágjuk, és beáztatjuk a Royalba. Hagyjuk ázni kb. 5-6 percet, majd vegyük ki és egy rácson hagyjuk kicsepegni belőle a felesleget.
Karamellizált kalács, forró eperrel, krémsajttal
Hozzávalók
-
- 3 - 5 darab Tojássárgája
- 20 dkg Kristálycukor
- 2 dl Tej
- 2 dl Tejszín
- 2 szelet Sóskalács
- 0,3 dl Konyak
- 120 g Krémsajt
- 2 - 3 evőkanál Vaj
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Fekete bors
Előkészítés
Közben karamellizálunk egy kis cukrot, rádobjuk a cikkekre vágott epret, és meglocsoljuk egy kis brandy-vel vagy konyakkal. Pár percig forraljuk, míg a cukor elolvad, az eper kissé összeesik és levet enged. Ha kész, félretesszük. Egy nagyobb serpenyőben vajat olvasztunk, majd a kalácsok mindkét oldalát szép aranybarnára sütjük a vajban. Ha elkészült, visszatesszük a rácsra, megszórjuk cukorral és egyszerű kézi lángszóróval rá karamellizáljuk a cukrot. Ha nincs kézi lángszórónk, akkor a serpenyőben piruló kalácsra szórunk cukrot és így pirítjuk tovább, mindkét oldalát.
Addig tálaljuk, amíg meleg és ropog a karamell a kalácsok tetején. Ráforralunk az eperre, és gazdagon rámerünk a kalácsok tetejére. Egy nagy kanál krémsajtot is teszünk rá. Kiváló, rendhagyó édes-sós reggeli. Ínyencek egy kis borsot is tekerhetnek rá.