Katalán reggeli: Spanyol omlett, paradicsomos pirítóssal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Katalán reggeli: Spanyol omlett, paradicsomos pirítóssal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 25 perc

Hozzávalók

2 Adag
    • 400   g Burgonya
    • 3   darab Vöröshagyma
    • 3   darab Tölteni való paprika
    • 8   - 10   darab Tojás
    • 2   - 3   darab Paradicsom
    • 5   - 6   evőkanál Olívaolaj
    • 1   darab Bagett
    • 2   gerezd Fokhagyma
    •  
    •   bors

Előkészítés

    OMLETT Az omletthez a burgonyát négybe, majd a negyedeket vékony szeletekre vágjuk, a hagymát és a paprikát pedig csíkokra. Kevés olíván kezdjük pirítani először csak a burgonyát, majd néhány perc elteltével a hagymát és a paprikát is. Alacsony fokozaton pirítjuk tovább, közben megsózzuk. Kb. 15 percig lassan pirítjuk, míg minden szép aranysárgára pirul, a burgonya pedig puha lesz. Ha elkészült, hozzáöntjük a felvert tojásokat, a tüzet takarékra állítjuk, és szép lassan, keverés nélkül sütjük tovább a tojásos-burgonyás keveréket, míg a tojás teteje megszilárdul. Ha elkészült, nagyméretű tányérra borítjuk, majd a másik felével visszacsúsztatjuk, és tovább pirítjuk. Ha mind a két oldala szép aranybarna lesz, néhány perc pihentetés után tortához hasonlóan cikkeket vágunk belőle, és azonnal fogyasztjuk.

    PARADICSOMOS PIRÍTÓS A paradicsomok héját eltávolítjuk, majd kézi turmixszal pürésítjük. Közben a rusztikus bagettszeletkéket sütőben megpirítjuk, ha elkészültek, fokhagymával megdörzsöljük, majd a turmixolt paradicsomba mártjuk. Sózzuk, borsozzuk, friss olívával meglocsoljuk, azonnal fogyasztjuk az omletthez.