Kefir panna cotta mézes őszibarackkal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Kefir panna cotta mézes őszibarackkal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 7,5   Kefir
    • 0,7   Víz
    • 4   Méz
    • 2   Reszelt citromhéj
    • 3   Zselatin lap
  • Mézes őszibarack:

    • 2   Őszibarack
    • 2   Nektarin
    • 3   Méz
    • 1   Citrom leve és héja
    • 1   Áfonya

Előkészítés

  1. A panna cottához a zselatinlapokat tíz percre hideg vízbe áztatjuk. Közben lereszeljük a citromokat (bio, kezeletlen). A vizet és a mézet egy kis lábasba tesszük, összeforraljuk, és pár perc alatt szirupot főzünk belőle. A zselatint alaposan kinyomkodjuk, és a szirupban feloldjuk. Hozzáadjuk a simára kikevert kefírhez. Belekeverjük a reszelt citromhéjat. Poharakba töltjük és legalább 4 órára, de inkább egy éjszakára behűtjük. Az őszibarackot és a nektarint felkockázzuk, összeforgatjuk a mézzel és a citrom levével és héjával, végül tálaláskor a panna cottára kanalazzuk. Áfonyával díszíthetjük.

Címkék