Ennek a süteménynek a lényege, hogy nem igazán van anyaghányada, csupán arányai! A tészta elkészítésekor a kefires pohárral fogjuk kimérni az alapanyagokat. Így lehet egyszeres, kétszeres, tízszeres mennyiséget is készíteni:
Az egész tojást habosra keverjük a kristálycukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a kefirt, az olajat és a liszttel összekevert sütőport is. Célszerű kézi elektromos habverővel dolgozni, hogy maximális levegőmennyiséget vigyünk bele a tésztába!
Kefires „poharas” sütemény áfonyával, cseresznyével és csokoládéval
Hozzávalók
1
Adag
-
- 175 g Kefir
- 175 g Kristálycukor
- 2 doboz Liszt
- 9 ml Napraforgóolaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 darab Tojás
- 1 nagy csipet Só
- 1 - 2 nagy marék Áfonya
- 1 - 2 nagy marék Cseresznye
- 1 nagy marék Keserű csokoládé
- 1 nagy marék Dió
- 2 - 3 evőkanál Liszt
- Porcukor
Előkészítés
Gyűrött sütőpapírral bélelt, tetszőleges kerek vagy szögletes porcelánedénybe töltjük a tésztát. Kevés liszttel összeforgatjuk a gyümölcsöket, a felesleget lerázzuk róla, és a tészta tetejére szórjuk. A liszt nélkülözhetetlen a gyümölcsöknél, csak így „fogja meg” a tészta. Így nem ázik el, és nem süllyed a süti aljára sülés közben! Végül a tetejét meghintjük durvára aprított csokoládéval és dióval.
180 Celsius-fokos sütőben sütjük, míg szép aranysárgára sül, és kb. duplájára dagad a süti. Kb. 25-30 perc. Langyosan a legfinomabb, az edényből ne borítsuk ki, tároljuk abban az edényben, amibe megsütöttük, így tovább marad puha, szaftos! Fogyasztás előtt porcukrozhatjuk a tetejét, ha szeretnénk.