Kefires „poharas” sütemény áfonyával, cseresznyével és csokoládéval

Kefires „poharas” sütemény áfonyával, cseresznyével és csokoládéval

NehézségKönnyű
Előkészítés10 perc
Elkészítés45 perc

Előkészítés

  1. Ennek a süteménynek a lényege, hogy nem igazán van anyaghányada, csupán arányai! A tészta elkészítésekor a kefires pohárral fogjuk kimérni az alapanyagokat. Így lehet egyszeres, kétszeres, tízszeres mennyiséget is készíteni: Az egész tojást habosra keverjük a kristálycukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a kefirt, az olajat és a liszttel összekevert sütőport is. Célszerű kézi elektromos habverővel dolgozni, hogy maximális levegőmennyiséget vigyünk bele a tésztába!
  2. Gyűrött sütőpapírral bélelt, tetszőleges kerek vagy szögletes porcelánedénybe töltjük a tésztát. Kevés liszttel összeforgatjuk a gyümölcsöket, a felesleget lerázzuk róla, és a tészta tetejére szórjuk. A liszt nélkülözhetetlen a gyümölcsöknél, csak így „fogja meg” a tészta. Így nem ázik el, és nem süllyed a süti aljára sülés közben! Végül a tetejét meghintjük durvára aprított csokoládéval és dióval.
  3. 180 Celsius-fokos sütőben sütjük, míg szép aranysárgára sül, és kb. duplájára dagad a süti. Kb. 25-30 perc. Langyosan a legfinomabb, az edényből ne borítsuk ki, tároljuk abban az edényben, amibe megsütöttük, így tovább marad puha, szaftos! Fogyasztás előtt porcukrozhatjuk a tetejét, ha szeretnénk.

Hasonló receptek