Keltse életre a salátákat!

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Keltse életre a salátákat! image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 10 perc

Hozzávalók

3 Adag
  • Dresszing és vinaigrette:

    •   Salotahagyma
    •   Kaliforniai paprika
    •   Petrezselyem
    •   Snidling
    •   Kapor
    •   citrom
    •   Olívaolaj
    •   Fehérborecet
    •   Méz
    •   frissen őrölt bors
  • Francia dresszing

    •   dijoni mustár
    •   Olívaolaj
    •   vörösborecet
    •   Porcukor
    •   Fokhagyma
    •   citrom
    •   dijoni mustár
    •   Olívaolaj
    •   vörösborecet
  • Citrusos-olívás vinaigrette:

    •   Lilahagyma
    •   citrom
    •   Olívaolaj

Előkészítés

    Dresszing és vinaigrette:
  1. Fontos a sav-zsiradék arány! A saláta mindig legyen pikáns, frissítő, savas, esetleg édes, fűszeres és zsiradék sem nélkülözhető. Ha nincs íze a salátának, nem okoz élményt!

  2. Vinaigrette:

    Olaj és ecet(sav), jó, ha 1:1 arányban. Jelen esetben olívaolaj és fehérborecet, citromlé, finomra vágott salottahagyma, kápia paprika, rengeteg friss fűszer, és feketebors. Méz egy kevés, de nem kötelező. Édeskésebb ecettel helyettesíthető, vagy akár el is hagyható. Könnyed ételekhez kitűnő!!

    Francia dresszing:

    Dijoni mustár, olívaolaj, vörösborecet, néha pici porcukor is hozzá adható. Nagyon savas, intenzív, kimondottan zsíros, nehéz ételekhez ajánljuk.

    Citrusos-olívás vinaigrette:

    Legegyszerűbb, legfrissebb, szinte el se kell készíteni előre, akár frissen is mehet a salátára. Citromlé, olívaolaj, és édesebb hagymafélék, pl. lilahagyma, vékonyra szelve. Minden sült-grillezett hús és halételhez passzol, elsősorban nagy steakhúsok körete és salátája is egyben.