Készítse el a salátákat mint önálló fogásokat!

Készítse el a salátákat mint önálló fogásokat! image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

3 Adag
  • Ázsiai „hideg-meleg” saláta:

    •   Szívsaláta
    •   Sárgarépa
    •   Cukkini
    •   Fokhagyma
    •   Gyömbér
    •   Lime
    •   Szójaszósz
    •   Méz
    •   Szezámmag
    •   Szezámolaj
  • Diós-mazsolás saláta kéksajttal:

    •   Rukkola
    •   Lollo rosso saláta
    •   Madársaláta
    •   Blu Fou kékpenészes sajt
    •   Dió
    •   Olívaolaj
    •   frissen őrölt bors
    •   Fehérborecet
    •   Arany mazsola
    •   Méz
  • Séfsaláta:

    •   Római saláta
    •   Szívsaláta
    •   koktélparadicsom
    •   csirkemell filé
    •   Liszt
    •   Panírmorzsa
    •   Tojás
    •   frissen őrölt bors
    •  
    •   Parmezán sajt
  • Cézár dressing:

    • 1   darab Tojás
    • 3   darab Tojássárgája
    • 1   dl Napraforgóolaj
    • 1   dl Olívaolaj
    • 3   gerezd Fokhagyma forrázva
    • 1   - 2   filé Sózott és\vagy füstölt szardella filé
    • 2   evőkanál dijoni mustár
    • 2   darab Citromlé
    • 0,5   - 1   dl Fehérbor vagy alma ecet
    • 4   - 5   dkg Parmezán sajt reszelve
    •  
    •   bors

Előkészítés

    Ázsiai „hideg-meleg” saláta:
  1. Szívsaláta cikkekre vágva, fele pirítva, fele frissen a végén. Sárgarépát nagyobb szeletekre, a cukkinit cikkekre, a fokhagymát vékony karikákra, a gyömbért vékony csíkokra vágjuk.

    Forró serpenyőben napraforgóolajat és kevés szezámolajat öntünk, amint érezzük az illatát, hozzá adjuk a répát, cukkinit és a saláta felét. Pirítunk rajta egyet, jöhet hozzá a fokhagyma és gyömbér, közben pirítjuk, óvatosan sózzuk, borsozzuk. Elkészült a salátánk meleg része, lekapcsoljuk a tüzet, és hozzáadjuk a szezámmagot, hogy a hűlő serpenyőben piruljon még egy kicsit.

    Ezután jöhet a szójaszósz és lime-lé és egy pici méz csak jelzésként, majd a szívsaláta másik fele és összeforgatás. Tálaláskor szezámmag korlátlan mennyiségben, ezen felül további magok, koriander ajánlott!

  2. Energia 1 adagban: 268 kcal Fehérje: 9,5 gramm Zsír: 15 gramm Szénhidrát: 23,5 gramm

    Mentes infó: Tartósítószermentes, Vegetáriánus

    Diós-mazsolás saláta kéksajttal:

    Nagyobb keverőtálba fehér balzsamecettel kezdjük, majd Primadonna olívaolaj az ecettel megegyező mennyiségben, aranymazsola, dió, frissen őrölt bors, pici méz és Blu Fou kékpenészes sajt a Lidl sajtműhely kínálatából, kisebb-nagyobb darabkákra összemorzsolva. Hozzáadjuk a rukkolát ami a nagyobbik rész lesz, majd lollo és madársalátát, még borsot adhatunk hozzá ízlés szerint, összeforgatjuk és máris kész az ínycsiklandozó saláta.

    Energia 1 adagban: 383 kcal Fehérje: 11 gramm Zsír: 30 gramm Szénhidrát: 15 gramm

    Mentes infó: Gluténmentes, Vegetáriánus

    Séfsaláta:

    Római és szívsaláta, koktélparadicsom, parmezán sajt. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a csíkokat, panírozzuk, majd kisütjük. Amíg sül a csirkemell, összeállítjuk a salátánk többi részét.

    Nagyobb keverőtálba apró koktélparadicsomot félbe vágunk, római és szívsalátát hozzátépkedjük, zöldséghámozóval parmezánforgácsokat rakunk a salátába, hozzá adjuk a Cézár-dresszingünket.

    A csirkemellcsíkokat kisebb csíkokra vágjuk, mehet a keverőtálba és összeforgatjuk a salátánkkal és tálaljuk. Klasszikus Cézár-dresszing, mely a korábbi receptvideónk alapján készíthető el tökéletesre.

    Energia 1 adagban: 1074 kcal Fehérje: 57 gramm Zsír: 63 gramm Szénhidrát: 64,3 gramm

    Mentes infó: Cukormentes