Készítse el a salátákat mint önálló fogásokat!
Hozzávalók
-
Ázsiai „hideg-meleg” saláta:
- Szívsaláta
- Sárgarépa
- Cukkini
- Fokhagyma
- Gyömbér
- Lime
- Szójaszósz
- Méz
- Szezámmag
- Szezámolaj
-
Diós-mazsolás saláta kéksajttal:
- Rukkola
- Lollo rosso saláta
- Madársaláta
- Blu Fou kékpenészes sajt
- Dió
- Olívaolaj
- frissen őrölt bors
- Fehérborecet
- Arany mazsola
- Méz
-
Séfsaláta:
- Római saláta
- Szívsaláta
- koktélparadicsom
- csirkemell filé
- Liszt
- Panírmorzsa
- Tojás
- frissen őrölt bors
- Só
- Parmezán sajt
-
Cézár dressing:
- 1 darab Tojás
- 3 darab Tojássárgája
- 1 dl Napraforgóolaj
- 1 dl Olívaolaj
- 3 gerezd Fokhagyma forrázva
- 1 - 2 filé Sózott és\vagy füstölt szardella filé
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 2 darab Citromlé
- 0,5 - 1 dl Fehérbor vagy alma ecet
- 4 - 5 dkg Parmezán sajt reszelve
- Só
- bors
Előkészítés
Szívsaláta cikkekre vágva, fele pirítva, fele frissen a végén. Sárgarépát nagyobb szeletekre, a cukkinit cikkekre, a fokhagymát vékony karikákra, a gyömbért vékony csíkokra vágjuk.
Forró serpenyőben napraforgóolajat és kevés szezámolajat öntünk, amint érezzük az illatát, hozzá adjuk a répát, cukkinit és a saláta felét. Pirítunk rajta egyet, jöhet hozzá a fokhagyma és gyömbér, közben pirítjuk, óvatosan sózzuk, borsozzuk. Elkészült a salátánk meleg része, lekapcsoljuk a tüzet, és hozzáadjuk a szezámmagot, hogy a hűlő serpenyőben piruljon még egy kicsit.
Ezután jöhet a szójaszósz és lime-lé és egy pici méz csak jelzésként, majd a szívsaláta másik fele és összeforgatás. Tálaláskor szezámmag korlátlan mennyiségben, ezen felül további magok, koriander ajánlott!
Energia 1 adagban: 268 kcal Fehérje: 9,5 gramm Zsír: 15 gramm Szénhidrát: 23,5 gramm
Mentes infó: Tartósítószermentes, Vegetáriánus
Nagyobb keverőtálba fehér balzsamecettel kezdjük, majd Primadonna olívaolaj az ecettel megegyező mennyiségben, aranymazsola, dió, frissen őrölt bors, pici méz és Blu Fou kékpenészes sajt a Lidl sajtműhely kínálatából, kisebb-nagyobb darabkákra összemorzsolva. Hozzáadjuk a rukkolát ami a nagyobbik rész lesz, majd lollo és madársalátát, még borsot adhatunk hozzá ízlés szerint, összeforgatjuk és máris kész az ínycsiklandozó saláta.
Energia 1 adagban: 383 kcal Fehérje: 11 gramm Zsír: 30 gramm Szénhidrát: 15 gramm
Mentes infó: Gluténmentes, Vegetáriánus
Római és szívsaláta, koktélparadicsom, parmezán sajt. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a csíkokat, panírozzuk, majd kisütjük. Amíg sül a csirkemell, összeállítjuk a salátánk többi részét.
Nagyobb keverőtálba apró koktélparadicsomot félbe vágunk, római és szívsalátát hozzátépkedjük, zöldséghámozóval parmezánforgácsokat rakunk a salátába, hozzá adjuk a Cézár-dresszingünket.
A csirkemellcsíkokat kisebb csíkokra vágjuk, mehet a keverőtálba és összeforgatjuk a salátánkkal és tálaljuk. Klasszikus Cézár-dresszing, mely a korábbi receptvideónk alapján készíthető el tökéletesre.
Energia 1 adagban: 1074 kcal Fehérje: 57 gramm Zsír: 63 gramm Szénhidrát: 64,3 gramm
Mentes infó: Cukormentes