Két sajtban sült csirkemell, rétegzett vajas-snidlinges burgonyával forrólevegős fritőzben

Két sajtban sült csirkemell, rétegzett vajas-snidlinges burgonyával forrólevegős fritőzben

NehézségKözepes
Előkészítés15 perc
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. Először a burgonya hámozásával kezdünk, majd egy szeletelő segítségével vékony szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tálba tesszük, megszórjuk sóval, borssal, őrölt köménnyel, és jól átkeverjük.
  2. Közben az airfryer tálkáját kikenjük kevés vajjal, majd elkezdjük rétegezni a burgonyát, minden réteg tetejére pár vékony szelet vajat, egy kevés felkarikázott snidlinget és kakukkfű levelet teszünk. Addig rétegezzük, amíg el nem fogy a burgonya.
  3. A csirkemelleket megtisztítjuk, hosszában 2-3 szeletre vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül a kétféle reszelt sajt keverékébe forgatjuk őket.
  4. A panírozott csirkedarabokat a burgonya tetejére helyezzük, ráöntjük a tejszínt, majd 180 fokra előmelegített airfryerben 40–50 percig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem sül.

Hasonló receptek