Kétféle lecsó füstölt kolbásszal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Kétféle lecsó füstölt kolbásszal
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés30 perc

Előkészítés

  1. A mangalicaszalonnát nagyobb csíkokra vágjuk és a kolbászt is felkarikázzuk. Nagyméretű lábosban a szalonnát kiolvasztjuk, ha engedett egy kis zsírt, hozzáadjuk a kolbászt is. Együtt pirítjuk ropogósra a kolbászt és szalonnát. Ha elkészült, kivesszük egy szűrőkanállal és félretesszük.

  2. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a félfőre vágott hagymát. Nem siettetjük, legyen a végén aranysárga. Időközben a paradicsomokat kézi lángszóróval megégetjük és lekapargatjuk a héjukat.

  3. Ha elkészült a hagyma, kockákra vágjuk a húsparadicsomot és a hagymához adjuk, ízlés szerint adhatunk hozzá fokhagymát is. Korty vizet is tehetünk rá, majd megsózzuk. Így főzzük az alapot 10-12 percig, míg a paradicsom szaftot képez a hagymával. Ez idő alatt feldaraboljuk a paprikákat, ügyelünk, hogy mag ne maradjon bennük.

  4. Ha kész a paprika, a hagymás alapunkat meghintjük fűszerpaprikával és ekkor rádobhatjuk a darabolt paprikát. Elkeverjük és 15-20 percig pároljuk, míg a paprika megpuhul, de még nem kezd szétesni.

  5. Utolsó 3-4 percben adjuk csak hozzá a félbe vagdosott koktélparadicsomot, hogy ne főjön szét.

  6. Tálalás előtt, adhatunk hozzá tojást a legkülönbözőbb formákban: lágy tojás a közepére, hozzácsurgatva felverve, vagy egészben akár.

  7. A ropogós szalonnával és kolbásszal meghintjük a tetejét és tetszőleges számú sült debreceni kolbászt is teszünk a tetejére. Valamint a friss kenyér kötelező.