Kevert saláta cézár dresszinggel, rántott csirkemellfalatkákkal

Kevert saláta cézár dresszinggel, rántott csirkemellfalatkákkal

NehézségKönnyű
Előkészítés10 perc
Elkészítés30 perc

Előkészítés

    Cézár-dresszing
  1. A tojássárgáját egy keverőtálba tesszük, és egy klasszikus majonézt keverünk az olajokból. Csak a végén ízesítjük a mustárral, citromlével, összeaprított szardellával, zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
  2. Saláta
  3. A bagettszeletkéket vajban sütjük aranysárgára. Miközben sülnek a szeletkék a habzó vajban, egy gerezd héjas fokhagymát teszünk hozzá, hogy kellően ízesítse és illatosítsa a bagettet. Ha elkészült a bagett, itatóspapírra tesszük, majd egy kis finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, enyhén sózzuk, először lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban aranybarnára sütjük. Rácson hagyjuk langyosra hűlni. A salátaleveleket kézzel beletépkedjük egy keverőtálba. Hozzákeverjük a dresszinget, ne túl sokat, csak annyit, amennyi bevonja a salátaleveleket. Késsel összecsíkozzuk a rántott csirkemellet, és a bagetteket is vágjuk félbe, végül langyosan keverjük hozzá a salátához, és szórjuk meg parmezánnal.