Kevert saláta cézár dresszinggel, rántott csirkemellfalatkákkal
Hozzávalók
-
Cézár-dresszing
- 0,5 dl Napraforgóolaj
- 2 darab Tojássárgája
- 0,5 dl Olívaolaj
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 1 darab Citromlé
- 2 - 3 darab Szardellafilé
- 1,5 gerezd Fokhagyma
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint Fekete bors
-
Saláta
- 1 darab Bagett
- 80 g Bio Vaj
- 1 gerezd Fokhagyma héjasan
- 20 dkg csirkemell filé
- 2 dl Napraforgóolaj
- 100 g Liszt
- 2 darab Tojás
- 100 g Zsemlemorzsa
- 1 fej Jégsaláta
- 1 marék Rukkola
- 1 marék Madárbegysaláta
- 5 - 6 levél Lollo rosso saláta
- 1 köteg Petrezselyem
- ízlés szerint Só
Előkészítés
A tojássárgáját egy keverőtálba tesszük, és egy klasszikus majonézt keverünk az olajokból. Csak a végén ízesítjük a mustárral, citromlével, összeaprított szardellával, zúzott fokhagymával, sóval és borssal.
A bagettszeletkéket vajban sütjük aranysárgára. Miközben sülnek a szeletkék a habzó vajban, egy gerezd héjas fokhagymát teszünk hozzá, hogy kellően ízesítse és illatosítsa a bagettet. Ha elkészült a bagett, itatóspapírra tesszük, majd egy kis finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, enyhén sózzuk, először lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban aranybarnára sütjük. Rácson hagyjuk langyosra hűlni. A salátaleveleket kézzel beletépkedjük egy keverőtálba. Hozzákeverjük a dresszinget, ne túl sokat, csak annyit, amennyi bevonja a salátaleveleket. Késsel összecsíkozzuk a rántott csirkemellet, és a bagetteket is vágjuk félbe, végül langyosan keverjük hozzá a salátához, és szórjuk meg parmezánnal.