Kevert saláta cézár dresszinggel, rántott csirkemellfalatkákkal

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Kevert saláta cézár dresszinggel, rántott csirkemellfalatkákkal image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

2 Adag
  • Cézár-dresszing

    • 0,5   dl Napraforgóolaj
    • 2   darab Tojássárgája
    • 0,5   dl Olívaolaj
    • 1   evőkanál dijoni mustár
    • 1   darab Citromlé
    • 2   - 3   darab Szardellafilé
    • 1,5   gerezd Fokhagyma
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Fekete bors
  • Saláta

    • 1   darab Bagett
    • 80   g Bio Vaj
    • 1   gerezd Fokhagyma héjasan
    • 20   dkg csirkemell filé
    • 2   dl Napraforgóolaj
    • 100   g Liszt
    • 2   darab Tojás
    • 100   g Zsemlemorzsa
    • 1   fej Jégsaláta
    • 1   marék Rukkola
    • 1   marék Madárbegysaláta
    • 5   - 6   levél Lollo rosso saláta
    • 1   köteg Petrezselyem
    •   ízlés szerint

Előkészítés

    Cézár-dresszing
  1. A tojássárgáját egy keverőtálba tesszük, és egy klasszikus majonézt keverünk az olajokból. Csak a végén ízesítjük a mustárral, citromlével, összeaprított szardellával, zúzott fokhagymával, sóval és borssal.

  2. Saláta
  3. A bagettszeletkéket vajban sütjük aranysárgára. Miközben sülnek a szeletkék a habzó vajban, egy gerezd héjas fokhagymát teszünk hozzá, hogy kellően ízesítse és illatosítsa a bagettet. Ha elkészült a bagett, itatóspapírra tesszük, majd egy kis finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk. A csirkemellet vékonyra szeleteljük, enyhén sózzuk, először lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, forró olajban aranybarnára sütjük. Rácson hagyjuk langyosra hűlni. A salátaleveleket kézzel beletépkedjük egy keverőtálba. Hozzákeverjük a dresszinget, ne túl sokat, csak annyit, amennyi bevonja a salátaleveleket. Késsel összecsíkozzuk a rántott csirkemellet, és a bagetteket is vágjuk félbe, végül langyosan keverjük hozzá a salátához, és szórjuk meg parmezánnal.