Kínai édes-savanyú csirke

Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0perc
Elkészítés 30perc
Kínai édes-savanyú csirke image

Hozzávalók

5 Adag
1 dl Ketchup
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál Szójaszósz
1 evőkanál Chili szósz
2 evőkanál Méz
1 gerezd Fokhagyma
2 darab Piros kaliforniai paprika
1 csokor Újhagyma
1 kis fej Brokkoli, rózsáira szedve
30 dkg Csirkemell
bors
1 evőkanál Étkezési keményítő
3 evőkanál Napraforgóolaj

Előkészítés

    Először kikeverjük az édes-savanyú szószt: a ketchuphoz adjuk az ecetet,  mézet, szójaszószt, chiliszószt, és hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát, óvatosan sózzuk, borsozzuk. Végül 1 teáskanál étkezési keményítővel és 2 evőkanál vízzel az egészet jól elkeverjük. A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd kissé átforgatjuk az étkezési keményítőben. Egy nagy serpenyőt felhevítünk, olajat adunk hozzá, és a csirkedarabokat megsütjük benne. Kivesszük, félretesszük.  Ugyanabban az olajban, amiben a csirkéket sütöttük, hirtelen átpirítjuk a feldarabolt kaliforniai paprikát, a brokkolit és az újhagymát.

    Éppen csak puhuljanak meg, de még ropogósak is maradjanak. Ekkor jöhet rájuk a kikevert édes-savanyú mártás. Gyorsan átforgatjuk benne zöldségeket, hozzáadjuk az elősütött csirkét is. Az elkészült ételt főtt rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórjuk az újhagyma felaprított zöldjével.