Kínai édes-savanyú csirke

Kínai édes-savanyú csirke image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

5 Adag
    • 1   dl Ketchup
    • 2   evőkanál almaecet
    • 2   evőkanál Szójaszósz
    • 1   evőkanál Chili szósz
    • 2   evőkanál Méz
    • 1   gerezd Fokhagyma
    • 2   darab Piros kaliforniai paprika
    • 1   csokor Újhagyma
    • 1   kis fej Brokkoli, rózsáira szedve
    • 30   dkg Csirkemell
    •  
    •   bors
    • 1   evőkanál Étkezési keményítő
    • 3   evőkanál Napraforgóolaj

Előkészítés

    Először kikeverjük az édes-savanyú szószt: a ketchuphoz adjuk az ecetet,  mézet, szójaszószt, chiliszószt, és hozzáreszelünk egy gerezd fokhagymát, óvatosan sózzuk, borsozzuk. Végül 1 teáskanál étkezési keményítővel és 2 evőkanál vízzel az egészet jól elkeverjük. A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk és sózzuk, borsozzuk, majd kissé átforgatjuk az étkezési keményítőben. Egy nagy serpenyőt felhevítünk, olajat adunk hozzá, és a csirkedarabokat megsütjük benne. Kivesszük, félretesszük.  Ugyanabban az olajban, amiben a csirkéket sütöttük, hirtelen átpirítjuk a feldarabolt kaliforniai paprikát, a brokkolit és az újhagymát.

    Éppen csak puhuljanak meg, de még ropogósak is maradjanak. Ekkor jöhet rájuk a kikevert édes-savanyú mártás. Gyorsan átforgatjuk benne zöldségeket, hozzáadjuk az elősütött csirkét is. Az elkészült ételt főtt rizzsel tálaljuk, és a tetejét megszórjuk az újhagyma felaprított zöldjével.