Felolvasztjuk a zsírt, és megpirítjuk rajta a hagymát. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a pirospaprikát. Kevés vízzel öntjük fel. Beletesszük a konyhakész körmöket (ellenőrizzük, hogy nem kell-e róla semmit eltávolítani), megsózzuk, átkeverjük, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát. Kuktában készül el leggyorsabban, kb. 1,5 óra alatt, ha nincs, akkor lábasban kb. 2,5-3 órát fő. Főtt krumplit és kovászos uborkát adunk mellé.
Klasszikus körömpörkölt
Hozzávalók
4
Adag
-
- 3 evőkanál Sertészsír
- 1 kg Hagyma
- 4,5 kg Pirospaprika
- Víz
- 1,5 kg Körömpörkölt csomag
- ízlés szerint Só
- ízlés szerint bors
- 1 darab Paradicsom
- 1 darab paprika
-
Tálaláshoz:
- 1 kg Újburgonya