Klasszikus tiramisu csatos üvegben

Klasszikus tiramisu csatos üvegben image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 15 perc

Hozzávalók

5 Adag
    • 1   - 1,01   dl Kávé
    • 0,5   dl Likőr
    • 2   darab Tojás
    • 6   dkg Porcukor
    • 25   dkg Mascarpone
    • 1   csomag Babapiskóta
    •   ízlés szerint Kakaópor

Előkészítés

  1. Egy lábasban összeforraljuk a kávét és a likőrt. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 3 dkg porcukorral és egy kevés kávéval egy edényben elektromos kézi habverővel habosra keverjük, majd vízgőz fölé tesszük, és tovább keverjük, amíg a térfogata megduplázódik.

  2. A tojások fehérjét habbá verjük, amikor félkemény, hozzáadjuk a maradék porcukrot. Óvatosan összekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét először a gőzölt tojássárgával, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.

  3. A babapiskótát akkora darabokra törjük, hogy kényelmesen elférjen a pohárban (vagy csatos üvegben), és meglocsoljuk likőrös kávéval. Erre jöhet a krém, majd újra a meglocsolt piskóta és krém. A hűtőben néhány óráig állni hagyjuk, hogy összeálljon. Tálaláskor kakaóport szórunk a tetejére.

Címkék