Egy lábasban összeforraljuk a kávét és a likőrt. A krémhez a tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat 3 dkg porcukorral és egy kevés kávéval egy edényben elektromos kézi habverővel habosra keverjük, majd vízgőz fölé tesszük, és tovább keverjük, amíg a térfogata megduplázódik.
Klasszikus tiramisu csatos üvegben
Hozzávalók
5
Adag
-
- 1 - 1,01 dl Kávé
- 0,5 dl Likőr
- 2 darab Tojás
- 6 dkg Porcukor
- 25 dkg Mascarpone
- 1 csomag Babapiskóta
- ízlés szerint Kakaópor
Előkészítés
A tojások fehérjét habbá verjük, amikor félkemény, hozzáadjuk a maradék porcukrot. Óvatosan összekeverjük a szobahőmérsékletű mascarponét először a gőzölt tojássárgával, majd beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
A babapiskótát akkora darabokra törjük, hogy kényelmesen elférjen a pohárban (vagy csatos üvegben), és meglocsoljuk likőrös kávéval. Erre jöhet a krém, majd újra a meglocsolt piskóta és krém. A hűtőben néhány óráig állni hagyjuk, hogy összeálljon. Tálaláskor kakaóport szórunk a tetejére.