Kókusztejes panna cotta vaníliás ananászraguval

Kókusztejes panna cotta vaníliás ananászraguval image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 5 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 3   darab Zselatin lap
    • 6   dl kókusztej
    • 4   dkg Nyírfacukor
    • 1   csipet
    • 0,5   darab Ananász
    • 1   darab Zöldcitrom leve és héja
    • 0,5   darab Citrom leve
    • 1   rúd Vaníliarúd
    • 3   evőkanál Méz
    • 2   darab Maracuja

Előkészítés

  1. A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Közben a kókusztejet forráspontig melegítjük a nyírfacukorral és egy csipet sóval. A zselatinlapokat alaposan kinyomkodjuk, majd a meleg folyadékhoz adjuk, elkeverjük. 4 mutatós üvegpohárba töltjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni. Az ananászragut másnap készítjük el. A fél ananászt apró kockákra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a zöldcitrom levével és reszelt héjával, a citrom levével, a vanília kikapart magjaival és a mézzel. A maracuját félbevágjuk, a magokkal együtt kikanalazzuk a gyümölcsöt, és szintén az ananászhoz keverjük. Tálaláskor a panna cotta tetejére halmozzuk.