A zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Közben a kókusztejet forráspontig melegítjük a nyírfacukorral és egy csipet sóval. A zselatinlapokat alaposan kinyomkodjuk, majd a meleg folyadékhoz adjuk, elkeverjük. 4 mutatós üvegpohárba töltjük, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni. Az ananászragut másnap készítjük el. A fél ananászt apró kockákra vágjuk, majd egy tálban összekeverjük a zöldcitrom levével és reszelt héjával, a citrom levével, a vanília kikapart magjaival és a mézzel. A maracuját félbevágjuk, a magokkal együtt kikanalazzuk a gyümölcsöt, és szintén az ananászhoz keverjük. Tálaláskor a panna cotta tetejére halmozzuk.
Kókusztejes panna cotta vaníliás ananászraguval
Hozzávalók
4
Adag
-
- 3 darab Zselatin lap
- 6 dl kókusztej
- 4 dkg Nyírfacukor
- 1 csipet Só
- 0,5 darab Ananász
- 1 darab Zöldcitrom leve és héja
- 0,5 darab Citrom leve
- 1 rúd Vaníliarúd
- 3 evőkanál Méz
- 2 darab Maracuja