Könnyű, zöldséges csirkeleves

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Könnyű, zöldséges csirkeleves image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Személy
    •   Csirkeszárnyak
    •   Szezonális zöldségek

Előkészítés

  1. A maradék zöldséget így tudjuk elhasználni, illetve a kincset érő, blansírlevet is, kamatoztatni tudjuk, mint alaplevet. Nagyméretű tálban csirkeszárnyat sütünk, aranybarnára 200 fok környékén, majd felöntjük a zöldség forrázólevével és tovább sütjük alacsonyabb hőmérsékleten.

  2. Ha kész és jó ízű a lé, hozzáadhatjuk a maradék forrázott zöldséget, amit már csak melegítenünk kell. Betét lehet levestészta-féleségek, vagy egy könnyű vajas galuska és sok petrezselyem.

Tápértékek

kCal 509
Protein (g) 50
Szénhidrát (g) 25
Zsír (g) 23