A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy nagy keverőtálban elektromos kézi keverővel összedolgozzuk a krémes túrót, a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, a vaníliát, a lisztet, végül a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük. Egy 23-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, kissé kiolajozzuk, majd beleöntjük a masszát. 40 percig sütjük. Ekkor még lágynak tűnik a közepe, de a hűlés során megszilárdul. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szépen szeletelhető. A tetejére halmozzuk a gyümölcsöket.
Krémes túrótorta bogyós gyümölcsökkel
Hozzávalók
1
Adag
-
- 50 dkg Krémes túró
- 50 dkg Krémsajt
- 20 dkg Nyírfacukor
- 7 darab Tojás
- 1 darab Vaníliarúd magjai
- 1 darab Citrom reszelt héja
- 1 evőkanál Liszt
-
Tetejére:
- ízlés szerint Málna
- ízlés szerint Áfonya
- ízlés szerint Ribizli