Krémes túrótorta bogyós gyümölcsökkel

Krémes túrótorta bogyós gyümölcsökkel image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

1 Adag
    • 50   dkg Krémes túró
    • 50   dkg Krémsajt
    • 20   dkg Nyírfacukor
    • 7   darab Tojás
    • 1   darab Vaníliarúd magjai
    • 1   darab Citrom reszelt héja
    • 1   evőkanál Liszt
  • Tetejére:

    •   ízlés szerint Málna
    •   ízlés szerint Áfonya
    •   ízlés szerint Ribizli

Előkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. Egy nagy keverőtálban elektromos kézi keverővel összedolgozzuk a krémes túrót, a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, a vaníliát, a lisztet, végül a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük. Egy 23-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, kissé kiolajozzuk, majd beleöntjük a masszát. 40 percig sütjük. Ekkor még lágynak tűnik a közepe, de a hűlés során megszilárdul. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szépen szeletelhető. A tetejére halmozzuk a gyümölcsöket.