Laktóz- és gluténmentes eperleves

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Laktóz- és gluténmentes eperleves image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 0 perc
Elkészítés 30 perc

Hozzávalók

4 Kis adag
    • 3   - 4   dl Pannon Imperial Extra Dry száraz pezsgő
    • 1   rúd Vaníliarúd
    • 5   - 10   dkg Cukor
    • 2   - 3   evőkanál Méz
    • 10   - 15   szem Egész feketebors
    • 1   - 2   darab Egész fahéj
  • Lidl piac kínálatából

    •   Friss eper
    • 1   darab Citrom és lime leve és héja
    • 3   szelet Gyömbér tisztítva
    • 2   - 3   levél menta

Előkészítés

  1. A megszokott gyümölcslevestől eltérő, annál könnyebb és gyümölcsösebb, hűvösen igazi tavasz-nyári csemege. A fűszerekből, pár szem eperből, pezsgőből és a pezsgő mennyiségének megfelelő mennyiségű vízből készítünk egy könnyű szirupot.

  2. Legyen kellemesen édeskés és savas is! Citrom és lime lével állítsuk be a balanszot, amit a pezsgő is segít. Ha kész a szirup, turmixoljuk le, és finom szűrőn szűrjük le. Hagyjuk pihenni 15-30percet, ez idő alatt a levesből távozik a pezsgőből maradt szénsav és a levegő, ki is tisztul.

  3. Mikor a szirup kb. 60fokos, tegyük bele a rengeteg, friss cikkekre vágott epret és hagyjuk ázni, együtt kihűlni. Újabb 30-60perc pihenő után kész az extrém friss, eper ízű leves! Működik málnával, almával, őszibarackkal és ezek kombinációjával is!


  4. Mentes infó: Gluténmentes, Tartósítószermentes, Vegetáriánus

Tápértékek

kCal 341
Protein (g) 4
Szénhidrát (g) 60
Zsír (g) 2