Langyos kölessaláta füstölt makrélával

Langyos kölessaláta füstölt makrélával
Nehézségi fokKönnyű
Előkészítés10 perc
Elkészítés60 perc

Előkészítés

  1. A kölest alaposan, többször átöblítjük (ha ez elmarad, keserű lesz!). Feltesszük háromszoros mennyiségű, enyhén sózott vízbe főni, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben megsütjük a brokkolit: a sütőt előmelegítjük 220 fokra. A brokkolit rózsáira szedjük, és kisebb, falatnyi darabokra vágjuk. Összeforgatjuk 3 evőkanál olajjal, sóval, borssal. Sütőpapírral leterített tepsire szórjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük, amíg kissé megpirul.

  2. Összekeverjük a kölest a sült brokkolival, a felkarikázott újhagymával, a petrezselyemmel, a citrom levével és reszelt héjával, a cayenne borssal és még 3 evőkanál olívaolajjal. Salátástálban tálaljuk, a tetejére halmozzuk a darabokra szedett halat és a negyedekbe szeletelt, kissé folyós közepű főtt tojást.