Langyos kölessaláta füstölt makrélával

Langyos kölessaláta füstölt makrélával image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1 óra

Hozzávalók

4 Adag
    • 15   dkg Köles
    • 1   fej Brokkoli
    • 3   - 6   evőkanál Olívaolaj
    • 1   csokor Újhagyma
    • 1   csokor Petrezselyem
    • 0,5   darab Citrom leve és héja
    • 1   késhegy Cayenne bors
    • 12,5   dkg Makréla
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint bors
  • Tálaláshoz:

    • 4   darab Hétperces főtt tojás

Előkészítés

  1. A kölest alaposan, többször átöblítjük (ha ez elmarad, keserű lesz!). Feltesszük háromszoros mennyiségű, enyhén sózott vízbe főni, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Közben megsütjük a brokkolit: a sütőt előmelegítjük 220 fokra. A brokkolit rózsáira szedjük, és kisebb, falatnyi darabokra vágjuk. Összeforgatjuk 3 evőkanál olajjal, sóval, borssal. Sütőpapírral leterített tepsire szórjuk, és kb. 15 perc alatt megsütjük, amíg kissé megpirul.

  2. Összekeverjük a kölest a sült brokkolival, a felkarikázott újhagymával, a petrezselyemmel, a citrom levével és reszelt héjával, a cayenne borssal és még 3 evőkanál olívaolajjal. Salátástálban tálaljuk, a tetejére halmozzuk a darabokra szedett halat és a negyedekbe szeletelt, kissé folyós közepű főtt tojást.