Langyos sült spárgasaláta mozzarellával

Langyos sült spárgasaláta mozzarellával
Nehézségi fokKönnyű
Előkészítés5 perc
Elkészítés30 perc

Előkészítés

  1. Elkészítjük a sült zöldségeket: a sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. A krumplit mérettől függően félbe vagy negyedekbe vágjuk. Összeforgatjuk az olívaolajjal, fokhagymagerezdekkel, sóval, borssal, és egy sütőpapírral borított tepsire szórjuk. Kb. 35 percig sütjük. Közben előkészítjük a spárgát. A zöldet szinte nem kell pucolni, csak letörjük a szár alsó 1-2 cm-es, fásnak tűnő részét. Ezt is összeforgatjuk olívaolajjal, sóval, borssal, egy csipet nádcukorral. Amikor a krumpli sütési idejéből letelt kb. 20 perc, akkor mellé/rászórjuk a spárgát. (Ha nem fér be, akkor külön is süthetjük.)

  2. A megsült krumplit és spárgát összekeverjük, hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomot, a sült fokhagymagerezdeket, a reszelt citromhéjat, olajbogyót, végül a friss petrezselymet és a bazsalikomot. Beleforgatjuk a levelekre szedett szívsalátát. Nagy, lapos tálra rendezzük, a tetejére rusztikusan rátépkedjük a mozzarellát.