Előkészítés
Először elkészítjük a grillezett zöldségeket: a sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra. A padlizsánt és a cukkinit karikákra vágjuk, mindkét oldalát meglocsoljuk kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, és oregánót rakunk rá, majd kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük. Következik a paradicsomszósz: egy nagy kancsóban botmixerrel pépesítjük a paradicsomszószt a nagy darabokra vágott vöröshagymával, fokhagymával és az oregánóval, ezt is sózzuk, borsozzuk. A sütőt előmelegítjük 190 Celsius-fokra. Következik a lasagne összeállítása egy 20x28 cm-es tepsiben. A paradicsomszósszal úgy gazdálkodjunk, hogy összesen ötfelé kell majd osztani. A tepsi aljára kerül az első adag szósz. Erre fektetjük az első három lasagnelapot (nem szükséges előfőzni, szárazon kerül a tepsibe). Jöhet rá a második adag paradicsomszósz, ezen elrendezzük a sült padlizsánt és cukkinikarikákat. Második réteg: 3 lap, paradicsomszósz, sült zöldség. Harmadik réteg: 3 lap, paradicsomszósz, sült zöldség. Negyedik réteg: az utolsó három lasagnelap, paradicsomszósz. Sütőbe tesszük, és 40 percig sütjük. Ekkor kivesszük, megszórjuk a reszelt sajttal és rárakjuk a felszeletelt mozzarellákat, és aranyszínűre sütjük további kb. 15 perc alatt.