Lassan grillezett BBQ sertés tarja és „terített” csirke „pulled” szendvics

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Lassan grillezett BBQ sertés tarja és „terített” csirke „pulled” szendvics
Nehézségi fokKözepes
Elkészítés2:00 óra

Előkészítés

  1. Fedhető grillbe fele adag szenet teszünk és begyújtjuk. Egy nagyobb tető cserepet rátesszük az izzó parázsra, hogy a közvetlen hőt lefojtsuk! Ha nagy a grill, használjunk két cserepet! Igyekezzünk a grillbe 120-140fok közötti hőmérsékletet tartani!

  2. A csirkénket és a tarját is bekenjük alaposan mustárral. Összekeverjük a fűszerkeveréket és szinte belepanírozzuk a húsokat. Rátesszük a rostélyra a két féle húst, lefedjük a grill tetejével és két óráig ki sem nyitjuk, csupán a hőmérsékletet tartjuk alacsonyan. Két óra elteltével a tarját és a csirkét is alufóliára terítjük, teszünk rá egy nagy adag vajat és meglöttyintjük kólával. Az alufóliát szorosan rácsomagoljuk a húsokra és visszatesszük a grillbe további 1-1.5 órára.

  3. Ha a csirke és az oldalas is omlósan puha, kivesszük a grillből, kivesszük a tetőcserepeket is és a grillt 200fokra fűtjük, betesszük a húsokat és megecseteljük a BBQ szószunkkal is, amit rápirítunk. Pirítás alatt többször is a ciderrel összekevert ecettel megpermetezzük a húsokat! Ha elkészültünk a húsokkal, a chibattát megpirítjuk. Gazdagon tépkedünk a húsokból a chibattára vegyesen vagy külön-külön. Teszünk rá chedar sajtot, finomra szelt lilahagymát, saláteleveleket és meglocsoljuk BBQ szósszal. Azonnal fogyasztjuk. Csomagoljuk sütőpapírba, hogy ne essen szét, míg a szánkat a megfelelő méretűre tudjuk nyitni!