Lebbencsleves

Mizsei Jani receptvideója
Mizsei Jani receptvideója
Lebbencsleves image
Nehézségi fok Könnyű
Előkészítés 20 perc
Elkészítés 20 perc

Hozzávalók

4 Adag
    • 15   dkg Füstölt császárszalonna
    • 300   g Lebbencstészta
    • 2   gerezd Fokhagyma, finomra aprítva
    • 2   darab Sárgarépa
    • 2   darab Fehérrépa
    • 3   darab Burgonya
    • 1   szál Mangalicakolbász
    • 4   - 5   teáskanál Fűszerpaprika
    •   ízlés szerint
    •   ízlés szerint Feketebors
    •   ízlés szerint Kömény
    •   ízlés szerint Ecet
    • 450   - 500   ml Víz
  • Tálaláshoz

    • 2   dkg Snidling

Előkészítés

  1. A szalonnát 0,5x0,5 centis kockákra vágjuk, ha van rajta bőr, akkor azt leszedjük. Egy lábasba tesszük, és lassan olvasztjuk ki a zsírjára. Ha már olvadozik a zsír, egy ecsetet belemártunk, és lekenjük vele a lebbencstészta mindkét oldalát, majd elrendezzük egy tepsire a tésztadarabokat. Előmelegített, 220 fokos sütőben aranybarnára, kicsit hólyagosra sütjük a tésztát körülbelül 8-10 perc alatt.

  2. A répákat és a burgonyát megpucoljuk, 1x1 centis kockákra vágjuk.

  3. A kolbászt vékonyan felkarikázzuk, és egy előmelegített teflonserpenyőben közepes lángon lepirítjuk, majd egy szűrőbe tesszük és hagyjuk lecsepegni.

  4. Ezután a szalonnát tovább pirítjuk, majd beletesszük a felkockázott burgonyát és egy picit sózzuk. Amikor egy picit lepirult a burgonya, borsozzuk és hozzáadjuk az őrölt köményt, rátesszük a fokhagymát, a fűszerpaprikát, és jöhet rá a sütőből kivett tészta. Összekeverjük, majd a legvégén jöhet a felkockázott fehér- és sárgarépa, és felöntjük vízzel vagy alaplével. Ezután körülbelül 10-12 percig forraljuk a levesünket.

  5. Ha már majdnem teljesen puha a tészta és a zöldségeink, beletesszük a kipirított kolbászkarikákat, és még egyszer összeforraljuk a kolbásszal is. Levesszük a tűzről, öntünk bele egy kis ecetet, majd aprított snidlinggel és/vagy medvehagymával tálaljuk.