Lecsós csirkepörkölt, kézzel szaggatott galuska

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Lecsós csirkepörkölt, kézzel szaggatott galuska
Nehézségi fokKözepes
Előkészítés10 perc
Elkészítés1:20 óra

Előkészítés

  1. A csirkecombokat a porc mentén félbevágjuk, sózzuk, majd lisztbe hempergetjük. Közben egy szélesebb edényben kacsazsírt hevítünk. A combokról lerázzuk a felesleges lisztet és a zsírban szép aranysárgára sütjük. Ha elkészültünk, vegyük ki a combokat. A fennmaradó zsiradékban lassan megpirítjuk-pároljuk a hagymát. Ha a hagyma megpirult kevés vizet adunk hozzá és meghintjük fűszerpaprikával. A combokat visszatesszük a paprikás hagymához és felforraljuk. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje és ebben a rövid lében tartva pároljuk a combokat, míg majdnem meg nem puhulnak. Időnként, mikor visszapirul újabb adag vízzel felöntjük.

  2. Kb. 45-50perc múlva, hozzáadjuk a felkarikázott hegyes erős paprikát, a kockákra vágott kápia paprikát, a paradicsomot, valamint a megtisztított csirkemájat is. 10-15percig pároljuk tovább a lecsót a csirkével. Idő közben a lisztből, csipet sóval, a tejfölből és a tojásokból galuska tésztát készítünk.

  3. A galuska tésztát egy eldobható habzsákba töltjük és kisebb méretű vágódeszkára csíkot húzunk, majd egy késnek a lapjával galuskákat szaggatunk a forrdogáló lecsós csirkénkhez. A galuskának csupán 3-4perc főzési idő kel, ha ez letelt, tálalhatunk is. Langyos bodagot kínálunk hozzá, és azzal tunkoljuk a szaftot.