A csirkecombokat a porc mentén félbevágjuk, sózzuk, majd lisztbe hempergetjük. Közben egy szélesebb edényben kacsazsírt hevítünk. A combokról lerázzuk a felesleges lisztet és a zsírban szép aranysárgára sütjük. Ha elkészültünk, vegyük ki a combokat. A fennmaradó zsiradékban lassan megpirítjuk-pároljuk a hagymát. Ha a hagyma megpirult kevés vizet adunk hozzá és meghintjük fűszerpaprikával. A combokat visszatesszük a paprikás hagymához és felforraljuk. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje és ebben a rövid lében tartva pároljuk a combokat, míg majdnem meg nem puhulnak. Időnként, mikor visszapirul újabb adag vízzel felöntjük.
Lecsós csirkepörkölt, kézzel szaggatott galuska
Hozzávalók
4
Adag
-
Bodag:
- 30 dkg Liszt
- 2 evőkanál Kacsazsír
- 1 - 2 dl Langyos víz
- 7 g Élesztő
- 2 kávéskanál Kristálycukor
- 2 kávéskanál Só
-
Lecsós csirkepörkölt:
- 5 - 6 evőkanál Kacsazsír
- 8 darab Csirkecomb
- 16 dkg Csirkemáj
- 2 nagy fej Vöröshagyma
- 3 gerezd Fokhagyma
- 1 darab Hegyes erős paprika
- 3 darab Kápia paprika
- 3 darab Paradicsom
- 2 evőkanál Fűszerpaprika
-
Galuska:
- 15 dkg Liszt
- 2 darab Tojás
- 1 darab Tojássárgája
- 1 evőkanál Tejföl
- ízlés szerint Só
Előkészítés
Kb. 45-50perc múlva, hozzáadjuk a felkarikázott hegyes erős paprikát, a kockákra vágott kápia paprikát, a paradicsomot, valamint a megtisztított csirkemájat is. 10-15percig pároljuk tovább a lecsót a csirkével. Idő közben a lisztből, csipet sóval, a tejfölből és a tojásokból galuska tésztát készítünk.
A galuska tésztát egy eldobható habzsákba töltjük és kisebb méretű vágódeszkára csíkot húzunk, majd egy késnek a lapjával galuskákat szaggatunk a forrdogáló lecsós csirkénkhez. A galuskának csupán 3-4perc főzési idő kel, ha ez letelt, tálalhatunk is. Langyos bodagot kínálunk hozzá, és azzal tunkoljuk a szaftot.