Lecsós csirkepörkölt, kézzel szaggatott galuska

Széll Tamás receptvideója
Széll Tamás receptvideója
Lecsós csirkepörkölt, kézzel szaggatott galuska image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 10 perc
Elkészítés 1:20 óra

Hozzávalók

4 Adag
  • Bodag:

    • 30   dkg Liszt
    • 2   evőkanál Kacsazsír
    • 1   - 2   dl Langyos víz
    • 7   g Élesztő
    • 2   kávéskanál Kristálycukor
    • 2   kávéskanál
  • Lecsós csirkepörkölt:

    • 5   - 6   evőkanál Kacsazsír
    • 8   darab Csirkecomb
    • 16   dkg Csirkemáj
    • 2   nagy fej Vöröshagyma
    • 3   gerezd Fokhagyma
    • 1   darab Hegyes erős paprika
    • 3   darab Kápia paprika
    • 3   darab Paradicsom
    • 2   evőkanál Fűszerpaprika
  • Galuska:

    • 15   dkg Liszt
    • 2   darab Tojás
    • 1   darab Tojássárgája
    • 1   evőkanál Tejföl
    •   ízlés szerint

Előkészítés

  1. A csirkecombokat a porc mentén félbevágjuk, sózzuk, majd lisztbe hempergetjük. Közben egy szélesebb edényben kacsazsírt hevítünk. A combokról lerázzuk a felesleges lisztet és a zsírban szép aranysárgára sütjük. Ha elkészültünk, vegyük ki a combokat. A fennmaradó zsiradékban lassan megpirítjuk-pároljuk a hagymát. Ha a hagyma megpirult kevés vizet adunk hozzá és meghintjük fűszerpaprikával. A combokat visszatesszük a paprikás hagymához és felforraljuk. Annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje és ebben a rövid lében tartva pároljuk a combokat, míg majdnem meg nem puhulnak. Időnként, mikor visszapirul újabb adag vízzel felöntjük.

  2. Kb. 45-50perc múlva, hozzáadjuk a felkarikázott hegyes erős paprikát, a kockákra vágott kápia paprikát, a paradicsomot, valamint a megtisztított csirkemájat is. 10-15percig pároljuk tovább a lecsót a csirkével. Idő közben a lisztből, csipet sóval, a tejfölből és a tojásokból galuska tésztát készítünk.

  3. A galuska tésztát egy eldobható habzsákba töltjük és kisebb méretű vágódeszkára csíkot húzunk, majd egy késnek a lapjával galuskákat szaggatunk a forrdogáló lecsós csirkénkhez. A galuskának csupán 3-4perc főzési idő kel, ha ez letelt, tálalhatunk is. Langyos bodagot kínálunk hozzá, és azzal tunkoljuk a szaftot.