Mákos citromkenyér

Kapunics Gréti receptvideója
Kapunics Gréti receptvideója
Mákos citromkenyér image
Nehézségi fok Közepes
Előkészítés 30 perc
Elkészítés 1:40 óra

Hozzávalók

8
  • Tészta:

    • 230   g Vaj
    • 230   g Kristálycukor
    • 4   darab Tojás
    • 180   g Liszt
    • 50   g Egész mák
    • 1   csomag sütőpor
    • 1   darab Citrom héja
  • Citromszirup:

    • 100   g Kristálycukor
    • 100   g Citromlé
  • Máz:

    • 150   g Porcukor
    • 3   - 4   evőkanál Citromlikőr

Előkészítés

  1. A tésztához a cukrot a puha vajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéjat. Ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és a tésztát homogénre keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük.

  2. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Közben elkészítjük a citromszirupot. Egy kis lábasba öntjük a citromlevet és a cukrot, majd alacsony lángon összeforraljuk. Ha megsült a tésztánk, még forrón ráöntjük a szirupot, és így hagyjuk kihűlni, ettől lesz olyan extrán szaftos a tésztánk.

  3. Ha kihűlt a citromkenyerünk elkészítjük a mázat. Az átszitált porcukrot összekeverjük a 3-4 ek. citromlikőrrel és ráöntjük a kenyérre, majd hagyjuk egy kicsit megszáradni. Jó étvágyat!