A tésztához a cukrot a puha vajjal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és a citromhéjat. Ezután hozzászitáljuk a sütőporos lisztet, és a tésztát homogénre keverjük, majd egy sütőpapírral bélelt kenyérformába öntjük.
Mákos citromkenyér
Hozzávalók
8
Fő
-
Tészta:
- 230 g Vaj
- 230 g Kristálycukor
- 4 darab Tojás
- 180 g Liszt
- 50 g Egész mák
- 1 csomag sütőpor
- 1 darab Citrom héja
-
Citromszirup:
- 100 g Kristálycukor
- 100 g Citromlé
-
Máz:
- 150 g Porcukor
- 3 - 4 evőkanál Citromlikőr
Előkészítés
170 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Közben elkészítjük a citromszirupot. Egy kis lábasba öntjük a citromlevet és a cukrot, majd alacsony lángon összeforraljuk. Ha megsült a tésztánk, még forrón ráöntjük a szirupot, és így hagyjuk kihűlni, ettől lesz olyan extrán szaftos a tésztánk.
Ha kihűlt a citromkenyerünk elkészítjük a mázat. Az átszitált porcukrot összekeverjük a 3-4 ek. citromlikőrrel és ráöntjük a kenyérre, majd hagyjuk egy kicsit megszáradni. Jó étvágyat!